Ainekset
Keksipohja
50 g voita
8 kpl kaurakeksejä
50 g mantelirouhetta
ripaus suolaa
Inkivääri-sitruunatäyte
4 dl kuohukermaa
1,5 dl Dansukker Luomusokeria
1 tl raastettua inkivääriä
2 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
Marjasalaatti
1 dl vettä
1 dl Dansukker Luomusokeria
½ luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
4 dl tuoreita marjoja
Fariinicrumble
50 g voita
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl Dansukker Luomufariinisokeria
0,25 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita mantelirouheen kanssa voisulan joukkoon. Mausta ripauksella suolaa. Lusikoi muruseos annoslasien pohjalle ja laita lasit jääkaappiin odottamaan.
Kiehauta kerma, sokeri, inkivääri- ja sitruunankuoriraaste pienessä kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä, siivilöi ja lisää joukkoon sitruunamehu. Kaada seos annoslaseihin keksimurun päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Kiehauta vesi, sokeri, sitruunan raastettu kuori ja mehu kattilassa. Jäähdytä ja lisää tuoreet marjat liemeen marinoitumaan. Paloittele isoimmat marjat tarvittaessa.
Valmista crumble. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon voisula. Levitä crumbleseos ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 180 asteessa noin 10 minuutin ajan, kunnes pinta on kullanruskea. Jäähdytä ja murskaa crumbleksi.
Lisää marjasalaatti ja fariinicrumble annoslaseihin juuri ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut
Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?