Pienet inkivääri-sitruunakakut

Pienet inkivääri-sitruunakakut lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

6 annosta

PT1H

+4 tuntia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Keksipohja
50 g voita
8 kpl kaurakeksejä
50 g mantelirouhetta
ripaus suolaa

Inkivääri-sitruunatäyte
4 dl kuohukermaa
1,5 dl Dansukker Luomusokeria
1 tl raastettua inkivääriä
2 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Marjasalaatti
1 dl vettä
1 dl Dansukker Luomusokeria
½ luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
4 dl tuoreita marjoja

Fariinicrumble
50 g voita
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl Dansukker Luomufariinisokeria
0,25 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita mantelirouheen kanssa voisulan joukkoon. Mausta ripauksella suolaa. Lusikoi muruseos annoslasien pohjalle ja laita lasit jääkaappiin odottamaan.

Kiehauta kerma, sokeri, inkivääri- ja sitruunankuoriraaste pienessä kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä, siivilöi ja lisää joukkoon sitruunamehu. Kaada seos annoslaseihin keksimurun päälle ja hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Kiehauta vesi, sokeri, sitruunan raastettu kuori ja mehu kattilassa. Jäähdytä ja lisää tuoreet marjat liemeen marinoitumaan. Paloittele isoimmat marjat tarvittaessa.

Valmista crumble. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon voisula. Levitä crumbleseos ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 180 asteessa noin 10 minuutin ajan, kunnes pinta on kullanruskea. Jäähdytä ja murskaa crumbleksi.

Lisää marjasalaatti ja fariinicrumble annoslaseihin juuri ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.