Ainekset
1 kg jauhoisia perunoita, vettä
½ l perunoiden keitinlientä tai vettä
3 hapanleipäviipaletta (ruisrevitty yms.)
2 dl maltaita
5 dl ruisjauhoja
½ dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 tl kuminaa
1 rkl pomeranssin kuorta
2 dl Dansukker Leipäsiirappia
n. 10 dl vehnäjauhoja
n. 10 dl ruisjauhoja
Voiteluun
1 dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
½ dl vettä tai kahvia
Ohjeet
Kuori perunat ja keitä ne suolattomassa vedessä kypsiksi. Ota keitinliemi talteen ja soseuta perunat.
Mittaa ½ litraa keitinlientä ja murenna leipäviipaleet liemeen. Lisää leipäseos, maltaat ja ruisjauhot kädenlämpöiseen perunasoseeseen.
Peitä sakeahko seos leivinliinalla ja anna imeltyä 8–10 tuntia huoneenlämmössä.
Murenna hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn vesitilkkaan. Lisää hiivaliemi, suola, mausteet ja siirappi taikinaan. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Alusta napakka taikina, joka irtoaa käsistä. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
Leivo taikinasta neljä pyöreää limppua. Kohota leivät liinan alla.
Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele kypsät leivät kuumina vedellä tai kahvilla ohennetulla siirapilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!