Ainekset
1 kg jauhoisia perunoita, vettä
½ l perunoiden keitinlientä tai vettä
3 hapanleipäviipaletta (ruisrevitty yms.)
2 dl maltaita
5 dl ruisjauhoja
½ dl vettä
50 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 tl kuminaa
1 rkl pomeranssin kuorta
2 dl Dansukker Leipäsiirappia
n. 10 dl vehnäjauhoja
n. 10 dl ruisjauhoja
Voiteluun
1 dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
½ dl vettä tai kahvia
Ohjeet
Kuori perunat ja keitä ne suolattomassa vedessä kypsiksi. Ota keitinliemi talteen ja soseuta perunat.
Mittaa ½ litraa keitinlientä ja murenna leipäviipaleet liemeen. Lisää leipäseos, maltaat ja ruisjauhot kädenlämpöiseen perunasoseeseen.
Peitä sakeahko seos leivinliinalla ja anna imeltyä 8–10 tuntia huoneenlämmössä.
Murenna hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn vesitilkkaan. Lisää hiivaliemi, suola, mausteet ja siirappi taikinaan. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Alusta napakka taikina, joka irtoaa käsistä. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.
Leivo taikinasta neljä pyöreää limppua. Kohota leivät liinan alla.
Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voitele kypsät leivät kuumina vedellä tai kahvilla ohennetulla siirapilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.