Pehmeä puolukka-piparkakku

uunipellillinen 40 minuuttia
Pellillinen mehevää piparkakun makuista puolukkakakkua tuorejuustokuorrutteella.
Pehmeä puolukka-piparkakku
Arvioi: (30kpl)

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 pkt (500 g) Dansukker Fariinisokeria
  • 6 dl piimää
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 1/2 rkl kardemummaa
  • 2 tl neilikkaa
  • 1 1/2 rkl kanelia
  • 11 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl soodaa
  • 200 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl jäisiä puolukoita tai puolukkahilloa

Kuorrutus

  • 400 g (kevyt)tuorejuustoa, esim. Philadelphia
  • 4 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • jäisiä puolukoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää voi ja puolukat, sekoita ja kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
Paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia, tarkista kypsyys.

Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Leikkaa ruuduiksi ja koristele puolukoilla juuri ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker