Pavlova-kakku

noin 8 annosta 2 tuntia
Marjainen Pavlova-marenkikakku on Australian lahja maailman herkkusuille.
Pavlova-kakku
Arvioi: (391kpl)

Ainekset

  • 6 valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl etikkaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • 300 g hedelmiä tai marjoja oman maun mukaan

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon ¾ sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jähmeää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista.

Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan noin 30 cm:n ympyrä. Kostuta paperi vedellä ja pane se pellille. Levitä marenki paperin päälle lusikalla niin, että reunat jäävät vapaiksi. Paista uunin keskiosassa 100 asteessa noin 1½ tuntia. Kakun on oltava kuiva ulkopuolelta ja sitkeä sisältä.

Poista paperi ja anna kakun jäähtyä ritilällä. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä se kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele hedelmillä tai marjoilla oman maun mukaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker