Pätkis-laskiaispullat

10 kpl 2 tuntia
Pätkikseltä maistuvat laskiaispullat vievät kielen mennessään! Voit halutessasi koristella Pätkis-mantelimassapallot vaikkapa syötävällä kimalteella.
Pätkis-laskiaispullat
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 7–8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g sulatettua voita

Voiteluun

  • kananmuna

Pinnalle

  • mantelilastuja tai Dansukker Rapeaa Raesokeria

Täyte

  • 150 g mantelimassaa
  • 100 g Pätkis-suklaamakeisia
  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta joukkoon.

Lisää sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja, peitä liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Jaa tanko osiin ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota liinan alla, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria.

Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte.

Vaivaa mantelimassan joukkoon makeiset. Pyöritä tangoksi ja jaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä palloiksi.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

Leikkaa pullista kannet irti ja pursota kerma pohjaosille reunoja kiertäen. Laita keskelle Pätkis-mantelimassapallo. Nosta kansi päälle ja tarjoa.

Reseptin on laatinut

Dansukker