Ainekset
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl kardemummaa
7–8 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita
Voiteluun
kananmuna
Pinnalle
mantelilastuja tai Dansukker Rapeaa Raesokeria
Täyte
150 g mantelimassaa
100 g Pätkis-suklaamakeisia
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta joukkoon.
Lisää sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja, peitä liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Jaa tanko osiin ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota liinan alla, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista täyte.
Vaivaa mantelimassan joukkoon makeiset. Pyöritä tangoksi ja jaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä palloiksi.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.
Leikkaa pullista kannet irti ja pursota kerma pohjaosille reunoja kiertäen. Laita keskelle Pätkis-mantelimassapallo. Nosta kansi päälle ja tarjoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.