Pätkis-laskiaispullat

Pätkikseltä maistuvat laskiaispullat vievät kielen mennessään! Voit halutessasi koristella Pätkis-mantelimassapallot vaikkapa syötävällä kimalteella.

10 kpl

2 tuntia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl kardemummaa
7–8 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita
Voiteluun
kananmuna
Pinnalle
mantelilastuja tai Dansukker Rapeaa Raesokeria
Täyte
150 g mantelimassaa
100 g Pätkis-suklaamakeisia
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta joukkoon.

Lisää sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja, peitä liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Jaa tanko osiin ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota liinan alla, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria.

Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte.

Vaivaa mantelimassan joukkoon makeiset. Pyöritä tangoksi ja jaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä palloiksi.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

Leikkaa pullista kannet irti ja pursota kerma pohjaosille reunoja kiertäen. Laita keskelle Pätkis-mantelimassapallo. Nosta kansi päälle ja tarjoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.