Pätkis-laskiaispullat

Pätkikseltä maistuvat laskiaispullat vievät kielen mennessään! Voit halutessasi koristella Pätkis-mantelimassapallot vaikkapa syötävällä kimalteella.

10 kpl

PT1H

2 tuntia

Arviot (30 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl kardemummaa
7–8 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita
Voiteluun
kananmuna
Pinnalle
mantelilastuja tai Dansukker Rapeaa Raesokeria
Täyte
150 g mantelimassaa
100 g Pätkis-suklaamakeisia
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta joukkoon.

Lisää sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja, peitä liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Jaa tanko osiin ja pyöritä pikkupulliksi. Kohota liinan alla, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria.

Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte.

Vaivaa mantelimassan joukkoon makeiset. Pyöritä tangoksi ja jaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä palloiksi.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

Leikkaa pullista kannet irti ja pursota kerma pohjaosille reunoja kiertäen. Laita keskelle Pätkis-mantelimassapallo. Nosta kansi päälle ja tarjoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.