Pasha

(8–10 annosta) 12 tuntia + 25 minuuttia + 12 tuntia
Maitorahkaa, voita ja kermaa sisältävä pasha kuuluu perinteisiin pääsiäisjälkiruokiimme.
Pasha
Arvioi: (91kpl)

Ainekset

  • 3 tlk (à 250 g) maitorahkaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 ps (80 g) mantelijauhetta
  • 2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1–2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1/2 dl rusinoita silputtuna
  • 200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja silputtuna
  • 3 keltuaista
  • 2,5 dl vispi- tai kuohukermaa

1. Valuta maitorahkat siivilässä jääkaapissa yön yli, jolloin niistä irtoaa ylimääräinen neste.

2. Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt voi rahkaan. Lisää mantelijauhe ja sokerit.

3. Silppua sekaan rusinat ja aprikoosit.

4. Kaada kattilaan keltuaiset ja kerma. Sekoita kuumentaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä. Lisää seos muiden ainesten joukkoon ja sekoita vielä kerran.

5. Kaada seos kylmään veteen kasteltuun ja kuivaksi puserrettuun siivilävaatteeseen, joka on levitetty pashamuotin vuoraukseksi. Painele pashaseos muottiin ja peitä vaatteen reunoilla. Nosta päälle paino ja laita muotti kylmään seuraavaan päivään asti. Jos et omista pashamuottia, käytä uutta, puhdasta kukkaruukkua, jossa on reikä pohjassa tai tavallista muovilävikköä muottina.

6. Avaa siivilävaate ja kumoa pasha lautaselle. Koristele.

Reseptin on laatinut

Dansukker