Parsa-pekonipiiras

Parsa-pekonipiiras on trendikäs ja mukava tarjottava kevään ja kesän juhlissa. Voit halutessasi valmistaa piiraan myös ilman pekonia.

8–10 annosta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
2 tl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl vettä tai kermaa
Täyte
8 miniluumutomaattia
½ nippu vihreää parsaa
8 pekoniviipaletta
2 dl juustoraastetta
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 kananmunaa
2 tl Dansukker Fariinisokeria
ripaus suolaa

Ohjeet

Nypi rasva, suola, fariinisokeri ja jauhot keskenään. Lisää vesi tai kerma. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Puolita miniluumutomaatit. Leikkaa parsoista tyvi. Kiedo parsojen ympärille pekoniviipaleet. Asettele parsat esipaistetun piirakan päälle. Ripottele pinnalle puolitetut miniluumutomaatit. Sekoita juustoraaste, kerma, munat, fariinisokeri ja suola keskenään ja kaada piiraspohjan päälle. Jatka paistamista 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!