Parsa-pekonipiiras

Parsa-pekonipiiras on trendikäs ja mukava tarjottava kevään ja kesän juhlissa. Voit halutessasi valmistaa piiraan myös ilman pekonia.

8–10 annosta

50 minuuttia

Arviot (19 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
2 tl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl vettä tai kermaa
Täyte
8 miniluumutomaattia
½ nippu vihreää parsaa
8 pekoniviipaletta
2 dl juustoraastetta
2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 kananmunaa
2 tl Dansukker Fariinisokeria
ripaus suolaa

Ohjeet

Nypi rasva, suola, fariinisokeri ja jauhot keskenään. Lisää vesi tai kerma. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Esipaista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Puolita miniluumutomaatit. Leikkaa parsoista tyvi. Kiedo parsojen ympärille pekoniviipaleet. Asettele parsat esipaistetun piirakan päälle. Ripottele pinnalle puolitetut miniluumutomaatit. Sekoita juustoraaste, kerma, munat, fariinisokeri ja suola keskenään ja kaada piiraspohjan päälle. Jatka paistamista 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.