Ainekset
1 l vettä
500 g vihreää tankoparsaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
25 g voita
1 rkl Dansukker Taloussokeria
3 dl arborioriisiä
1 kasvisliemikuutio
200 g isoja katkarapuja
2 dl valkoviiniä, siideriä tai tilkka vaaleaa viinietikkaa ja 2 dl vettä
100 g tuorejuustoa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Lisäksi
parmesaanijuustoa
Ohjeet
Kiehauta vesi ja kypsennä tankoparsaa muutama minuutti. Siivilöi neste talteen. Leikkaa parsoista kukinnot ja viipaloi varret.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna voi kasarissa ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki käännellen. Lisää sokeri ja riisi, kääntele. Lisää keitinlientä vähän kerrallaan ja anna imeytyä riiseihin.
Murenna joukkoon kasvisliemikuutio.
Lisää loppuvaiheessa valkoviini.
Kun riisi on sopivan kypsää, lisää katkaravut ja tuorejuusto ja kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Raasta joukkoon parmesaanijuustoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?