Parmesaani-oreganoleipä

2 ½ tuntia
Parmesaanijuustolla ja oreganolla maustettu vehnäleipä paistetaan vuoassa.
Parmesaani-oreganoleipä
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 50 g hiivaa
  • 3 dl haaleaa maitoa
  • 1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 rkl oreganoa

Voiteluun

  • sulatettua tai juoksevaa margariinia

Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito, margariini, suola ja sokeri ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Lisää jauhot, 2/3 juustosta sekä oregano ja alusta taikina notkeaksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 20–30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja leivo siitä tanko, jonka jaat 20 osaan.

Pyörittele taikinapaloista palloja. Laita palloista 14 pitkänomaiseen voideltuun vuokaan aina kaksi vierekkäin. Voitele pallot margariinilla. Laita loput pallot niiden päälle keskelle ja voitele margariinilla. Ripottele päälle loput parmesaanijuustosta ja anna kohota liinan alla 20–30 minuuttia.

Paista uunin alaosassa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 5 minuuttia, kumoa sen jälkeen ritilälle ja anna jäähtyä liinan alla.

Reseptin on laatinut

Dansukker