Parmankinkku-vuohenjuustopiiras

uunipellillinen, 25 annospalaa 50 minuuttia
Tarjoa juhlissa suolaisena leivonnaisena parmankinkku-vuohenjuustopiirasta.
Parmankinkku-vuohenjuustopiiras
Arvioi: (35kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 500 g perunasosetta
    • 1 tl suolaa
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl vehnäleseitä
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 2 rkl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
    • 1 ½ dl öljyä tai 150 g sulatettua voita

    Täyte

    • 100–150 g parmankinkkua
    • 8 aurinkokuivattua tomaattia
    • noin 15 oliivia tai kapriksia maun mukaan
    • 150 g vuohenmaitojuustoa nokareina
    • 1 ruukku basilikaa silputtuna
    • mustapippuria myllystä
    • 4 dl ruokakermaa
    • 4 munaa
    • 200 g juustoraastetta

    Laita perunasose kulhoon. Lisää muut aineet. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

    Paloittele parmankinkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Laita ne esipaistetun pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle oliivit tai kaprikset. Murusta vuohenmaitojuusto nokareina pinnalle. Silppua joukkoon basilika. Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.

    Vatkaa ruokakerma, munat ja juustoraaste ja kaada seos täytteiden päälle. Paista piirasta uunin keskiritilätasolla 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

    Vinkki!
    Piiraan pohjaan voit käyttää tähteeksi jäänyttä perunasosetta tai valmistaa sen pussijauheesta.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker