Pariisinleivokset

noin 16 kpl 30 minuuttia
Kuorrutettujen pariisinleivosten taikinassa on mm. piimää, siirappia ja piparkakkumaustetta
Pariisinleivokset
Arvioi: (16kpl)

Ainekset

  • 3 dl piimää
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 dl juoksevaa rasvaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 dl hillottua appelsiininkuorta tai rusinoita

Pinnalle

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta

TAI

  • 5 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • tilkka vettä
  • strösseliä

1. Sekoita piimä, kananmunat, siirappi, sokeri ja rasva. Sekoita kuivat ainekset toisessa kulhossa ja lisää seos kosteiden ainesten joukkoon.

2. Jaa seos pieniin paperi- tai kartonkivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa huoneenlämpöiset kuorrutuksen ainekset tasaiseksi seokseksi ja pursota jäähtyneille leivoksille tai sekoita sokerikuorrutuksen ainekset ja levitä leivosten pinnalle. Korista strösselillä. Voit koristaa leivokset myös siivilöimällä paistopinnalle tomusokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker