Paras pekaanipiiras

Täyteläisen pekaanipiirakan annetaan tekeytyä pari päivää, jolloin siitä tulee kerrassaan vastustamaton herkku.

12–16 palaa

3 tuntia + 2 vrk

Arviot (60 kpl)

Ainekset

Taikina
100 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
TAI
1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa

Täyte
400 g pekaanipähkinöitä
125 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja

Pinnalle
80 g kokonaisia pekaanipähkinöitä

Ohjeet

1. Sekoita huoneenlämpöiset ainekset taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos käytät pakastetaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kauli taikinasta vuoan (ø 27 cm, korkeus 4 cm) peittävä levy tai painele taikina sormin vuokaan, pistele haarukalla. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Rouhi pähkinät makusi mukaan karkeahkoksi tai hienoksi monitoimikoneessa tai terävällä veitsellä.

4. Vaahdota pehmeä rasva, siirappi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen, yhdessä perunajauhojen kanssa, koko ajan vatkaten.

5. Sekoita pähkinärouhe joukkoon ja kaada seos taikinan päälle vuokaan. Ripottele pekaanipähkinät täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 170°:ssa 40–45 minuuttia.

6. Peitä jäähtynyt piiras kelmulla ja anna sen tekeytyä jääkaapissa mielellään pari päivää ennen tarjoamista.

7. Tarjoa kermavaahdon ja vaalean luomusiirapin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?