Taikina
Täyte
Pinnalle
1. Sekoita huoneenlämpöiset ainekset taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos käytät pakastetaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kauli taikinasta vuoan (ø 27 cm, korkeus 4 cm) peittävä levy tai painele taikina sormin vuokaan, pistele haarukalla. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Rouhi pähkinät makusi mukaan karkeahkoksi tai hienoksi monitoimikoneessa tai terävällä veitsellä.
4. Vaahdota pehmeä rasva, siirappi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen, yhdessä perunajauhojen kanssa, koko ajan vatkaten.
5. Sekoita pähkinärouhe joukkoon ja kaada seos taikinan päälle vuokaan. Ripottele pekaanipähkinät täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 170°:ssa 40–45 minuuttia.
6. Peitä jäähtynyt piiras kelmulla ja anna sen tekeytyä jääkaapissa mielellään pari päivää ennen tarjoamista.
7. Tarjoa kermavaahdon ja vaalean luomusiirapin kanssa.
Reseptin on laatinut