Tarjoiluun
Sekoita kerma ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.
Tarjoa pannacotta marjojen, marjakastikkeen tai hedelmäpalojen kanssa.
Voit halutessasi maustaa pannacotan myös 1 rkl kaakaojauhetta tai 1 tl pikakahvijauhetta vaniljasokerin sijaan.
Vinkit!
Kuohukermalla saat täyteläisen, maidolla kevyemmän pannacottan. Mikäli haluat pannacottasta kiinteämmän, käytä vain 4 dl kermaa tai maitoa.
Lisää kattilaan mausteeksi esim. ripaus rosmariinia, basilikaa tai raastettua inkivääriä tai limetinkuorta.
Voit kumota pannacottan lautaselle ennen tarjoilua.
Maidottoman pannacottan voit tehdä esim. soijajuomasta (Alpro). Maidottomasta juomasta tehty pannacotta on tavallista pannacottaa pehmeämpi.
Reseptin on laatinut