Pallokakku

Lasten keilailuteemaisille kutsuille leivotaan tietysti täytekakku pallon muotoon.

2 tuntia

Arviot (3 kpl)

Ainekset

4 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Vaniljatäyte
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Kostutus
2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte
4 liivatelehteä
vaniljatäytettä
3 dl kuohukermaa

Koristeluun
300 g mantelimassaa
2 dl Dansukker Tomusokeria
punaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 °C noin 40 minuuttia. Kumoa kakkupohja ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä. Mittaa kaikki vaniljatäytteen ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota liivatelehdet vedestä ja sekoita ne lämpimän seoksen joukkoon. Pane syrjään jäähtymään. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.

Laita kakun pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä kolmasosa vaniljatäytteestä kakkupohjalle, keskelle enemmän kuin reunoille. Pane toinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja levitä myös sille vaniljatäytettä. Pane kolmas kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja levitä kakun päälle ja reunoille loput vaniljatäytteestä. Levitä eniten täytettä keskelle, jotta kakusta tulee ”pallomainen”.

Sekoita tomusokeri mantelimassan joukkoon. Värjää punaiseksi pienellä määrällä nestemäistä elintarvikeväriä. Kauli mantelimassa ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä tai tomusokeria apuna käyttäen. Nosta mantelimassalevy kakun päälle. Painele levy kakun reunoja vasten ja leikkaa pois ylimääräinen mantelimassa. Voit vielä muotoilla kakkua pallomaisen muotoiseksi. Laita kakun päälle kolme makeista keilapallon rei'iksi, tai leikkaa ylijääneestä mantelimassasta ympyrät.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.