Ainekset
4 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vaniljatäyte
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Kostutus
2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
4 liivatelehteä
vaniljatäytettä
3 dl kuohukermaa
Koristeluun
300 g mantelimassaa
2 dl Dansukker Tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
Ohjeet
Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka.
Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 °C noin 40 minuuttia. Kumoa kakkupohja ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä. Mittaa kaikki vaniljatäytteen ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota liivatelehdet vedestä ja sekoita ne lämpimän seoksen joukkoon. Pane syrjään jäähtymään. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.
Laita kakun pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä kolmasosa vaniljatäytteestä kakkupohjalle, keskelle enemmän kuin reunoille. Pane toinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja levitä myös sille vaniljatäytettä. Pane kolmas kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja levitä kakun päälle ja reunoille loput vaniljatäytteestä. Levitä eniten täytettä keskelle, jotta kakusta tulee ”pallomainen”.
Sekoita tomusokeri mantelimassan joukkoon. Värjää punaiseksi pienellä määrällä nestemäistä elintarvikeväriä. Kauli mantelimassa ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä tai tomusokeria apuna käyttäen. Nosta mantelimassalevy kakun päälle. Painele levy kakun reunoja vasten ja leikkaa pois ylimääräinen mantelimassa. Voit vielä muotoilla kakkua pallomaisen muotoiseksi. Laita kakun päälle kolme makeista keilapallon rei'iksi, tai leikkaa ylijääneestä mantelimassasta ympyrät.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?