Ainekset
4 kananmunaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vaniljatäyte
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1/2 dl kuohukermaa
3/4 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
Kostutus
2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
4 liivatelehteä
vaniljatäytettä
3 dl kuohukermaa
Koristeluun
300 g mantelimassaa
2 dl Dansukker Tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
Ohjeet
Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka.
Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 °C noin 40 minuuttia. Kumoa kakkupohja ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä. Mittaa kaikki vaniljatäytteen ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota liivatelehdet vedestä ja sekoita ne lämpimän seoksen joukkoon. Pane syrjään jäähtymään. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon.
Laita kakun pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä kolmasosa vaniljatäytteestä kakkupohjalle, keskelle enemmän kuin reunoille. Pane toinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja levitä myös sille vaniljatäytettä. Pane kolmas kakkupohja täytteen päälle, kostuta ja levitä kakun päälle ja reunoille loput vaniljatäytteestä. Levitä eniten täytettä keskelle, jotta kakusta tulee ”pallomainen”.
Sekoita tomusokeri mantelimassan joukkoon. Värjää punaiseksi pienellä määrällä nestemäistä elintarvikeväriä. Kauli mantelimassa ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä tai tomusokeria apuna käyttäen. Nosta mantelimassalevy kakun päälle. Painele levy kakun reunoja vasten ja leikkaa pois ylimääräinen mantelimassa. Voit vielä muotoilla kakkua pallomaisen muotoiseksi. Laita kakun päälle kolme makeista keilapallon rei'iksi, tai leikkaa ylijääneestä mantelimassasta ympyrät.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.