Pakastettu brownie-marenkikakku

Tässä pakastetussa neljän kerroksen kakkuherkussa on browniepohja, täytteenä vadelmakreemiä ja suklaamoussea sekä päällä marenkia.

8–10 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Browniepohja
50 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Vadelmatäyte
200 g pakastevadelmia
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 muna
20 g voita

Suklaamousse
50 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Marenki
1 iso munanvalkuainen
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Ohjeet

Sulata voi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Paloittele joukkoon suklaa ja hämmennä, kunnes se sulaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat voisulalla tai margariinilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Laita pakastevadelmat, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kevyesti vatkattu muna ja voi joukkoon. Levitä seos jäähtyneen browniepohjan päälle. Laita vuoka pakastimeen.

Valmista suklaamousse. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaapalojen joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Laita seos jääkaappiin, kunnes seos on kylmää. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä seos vadelmaseoksen päälle ja laita kakku jälleen pakastimeen.

Vatkaa valkuainen puhtaasssa, kuivassa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja glukoosisiirappi vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota tai lusikoi marenki kakun päälle ja tee marenkiin kaunis väri kaasupolttimolla.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.