Jauhelihalasagne

italialainen lasagne on kaikenikäisten ylivoimainen ruokasuosikki. Jauhelihan voit korvata nyhtökauralla, härkiksellä tai mifulla.

4 annosta

PT1H

n. 1½ tuntia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Jauhelihakastike
2–3 rkl rypsiöljyä
1 iso sipuli
2 tl Dansukker Fariinisokeria
500 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
100 g tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
4 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia, basilikaa tai oreganoa

Juustokastike
75 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
½ tl suolaa
150–200 g juustoraastetta

Lisäksi
6–8 lasagnelevyä

Ohjeet

Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kääntele, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää jauheliha ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia. Mausta kastike yrttimausteilla. Tarkista maku.

Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste. Voit jättää hieman juustoa myös pinnalle.

Jaa jauhelihakastike ja juustokastike vuokaan kerroksittain siten, että kahden kastikekerroksen välissä on lasagnelevyjä. Jätä pinnalle kerros juustokastiketta ja ripottele halutessasi päälle vielä juustoraastetta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 40–50 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.