Paistetut minttuporkkanat

Keitetyt ja paistetut porkkanat tuoreilla yrteillä maustettuna ovat paistetun tai grillatun lihan oiva lisäke.

4 annosta

PT25M

30 minuuttia

Arviot (16 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg porkkanoita
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1/2 dl silputtua, tuoretta minttua
(1/2–1 punainen chili pieninä kuutioina)
suolaa, pippuria
paistamiseen voita tai margariinia

Ohjeet

Kuori porkkanat ja paloittele viistosti reiluiksi paloiksi. Keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois ja valuta porkkanat. Kuumenna rasva paistinpannulla ja lisää porkkanat ja siirappi. Paista kypsiksi. Lisää minttu (ja chili.) Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistetun tai grillatun lihan tai makkaran kanssa.

Vinkki!
Mintun sijasta kannattaa kokeilla myös muita yrttejä, esimerkiksi rosmariinia, rakuunaa, timjamia tai lehtipersiljaa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?