Pähkinätoscakakku

Pähkinätoscakakun herkullisessa kuorrutteessa on rouhittuja pistaasi- ja pekaanipähkinöitä sekä manteleita. Karvasmanteliaromi sopii hyvin kakkutaikinaan.

12–14 palaa

noin 1 tunti

Arviot (1 kpl)

Ainekset

(1 pkt sahramia tai 1 tl kurkumaa*)
2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(muutama tippa karvasmanteliaromia)

Toscakuorrutus
1 dl pistaasipähkinöitä
1/2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl manteleita
100 g voita
1/2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Lämmitä uuni 175°C:een. Leivinpaperoi tasapohjainen kakkuvuoka (halk. n. 23 cm).

*Jos haluat kakkuun kauniin keltaisen värin, käytä sahramia tai kurkumaa. Sekoita sahrami tai kurkuma ruokalusikalliseen sokeria. Lisää se sulatetun voin joukkoon. Vaahdota kananmunat, loput sokerista ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon voisula ja maito. (Lisää karvasmanteliaromi.)

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele ne taikinaan.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30–35 minuuttia.

Tee saman tien kuorrutus, jotta se ehtii jähmettyä. Rouhi pähkinät. Sulata voi kattilassa ja lisää kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua sekoitellen, kunnes seos on kauniin värinen ja hieman paksuuntunut. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon pähkinärouhe.

Ota kakku uunista. Nosta ritilä ylemmäksi ja laita uuni kuumenemaan grillitoiminnolla 200°C:een. Levitä toscaseos kakun päälle. Paista kakkua uunissa noin 8 minuuttia, kunnes se on väriltään kauniin kullanruskea. Vahdi kakkua paistamisen ajan, ettei kuorrutus pääse palamaan. 

Vinkki!
Karvasmantelin ystävä saa kakkuun herkullisen maun lisäämällä taikinaan karvasmanteliaromia. 

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.