Pähkinätoscakakku

Pähkinätoscakakun herkullisessa kuorrutteessa on rouhittuja pistaasi- ja pekaanipähkinöitä sekä manteleita. Karvasmanteliaromi sopii hyvin kakkutaikinaan.

12–14 palaa

PT55M

noin 1 tunti

Arviot (17 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

(1 pkt sahramia tai 1 tl kurkumaa*)
2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(muutama tippa karvasmanteliaromia)

Toscakuorrutus
1 dl pistaasipähkinöitä
1/2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl manteleita
100 g voita
1/2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Lämmitä uuni 175°C:een. Leivinpaperoi tasapohjainen kakkuvuoka (halk. n. 23 cm).

*Jos haluat kakkuun kauniin keltaisen värin, käytä sahramia tai kurkumaa. Sekoita sahrami tai kurkuma ruokalusikalliseen sokeria. Lisää se sulatetun voin joukkoon. Vaahdota kananmunat, loput sokerista ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon voisula ja maito. (Lisää karvasmanteliaromi.)

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele ne taikinaan.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30–35 minuuttia.

Tee saman tien kuorrutus, jotta se ehtii jähmettyä. Rouhi pähkinät. Sulata voi kattilassa ja lisää kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua sekoitellen, kunnes seos on kauniin värinen ja hieman paksuuntunut. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon pähkinärouhe.

Ota kakku uunista. Nosta ritilä ylemmäksi ja laita uuni kuumenemaan grillitoiminnolla 200°C:een. Levitä toscaseos kakun päälle. Paista kakkua uunissa noin 8 minuuttia, kunnes se on väriltään kauniin kullanruskea. Vahdi kakkua paistamisen ajan, ettei kuorrutus pääse palamaan. 

Vinkki!
Karvasmantelin ystävä saa kakkuun herkullisen maun lisäämällä taikinaan karvasmanteliaromia. 

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?