Pähkinätoscakakku

Pähkinätoscakakun herkullisessa kuorrutteessa on rouhittuja pistaasi- ja pekaanipähkinöitä sekä manteleita. Karvasmanteliaromi sopii hyvin kakkutaikinaan.

12–14 palaa

noin 1 tunti

Arviot (15 kpl)

Ainekset

(1 pkt sahramia tai 1 tl kurkumaa*)
2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(muutama tippa karvasmanteliaromia)

Toscakuorrutus
1 dl pistaasipähkinöitä
1/2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl manteleita
100 g voita
1/2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Lämmitä uuni 175°C:een. Leivinpaperoi tasapohjainen kakkuvuoka (halk. n. 23 cm).

*Jos haluat kakkuun kauniin keltaisen värin, käytä sahramia tai kurkumaa. Sekoita sahrami tai kurkuma ruokalusikalliseen sokeria. Lisää se sulatetun voin joukkoon. Vaahdota kananmunat, loput sokerista ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon voisula ja maito. (Lisää karvasmanteliaromi.)

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele ne taikinaan.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30–35 minuuttia.

Tee saman tien kuorrutus, jotta se ehtii jähmettyä. Rouhi pähkinät. Sulata voi kattilassa ja lisää kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua sekoitellen, kunnes seos on kauniin värinen ja hieman paksuuntunut. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon pähkinärouhe.

Ota kakku uunista. Nosta ritilä ylemmäksi ja laita uuni kuumenemaan grillitoiminnolla 200°C:een. Levitä toscaseos kakun päälle. Paista kakkua uunissa noin 8 minuuttia, kunnes se on väriltään kauniin kullanruskea. Vahdi kakkua paistamisen ajan, ettei kuorrutus pääse palamaan. 

Vinkki!
Karvasmantelin ystävä saa kakkuun herkullisen maun lisäämällä taikinaan karvasmanteliaromia. 

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.