Ainekset
(1 pkt sahramia tai 1 tl kurkumaa*)
2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 1/2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
(muutama tippa karvasmanteliaromia)
Toscakuorrutus
1 dl pistaasipähkinöitä
1/2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl manteleita
100 g voita
1/2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Ohjeet
Lämmitä uuni 175°C:een. Leivinpaperoi tasapohjainen kakkuvuoka (halk. n. 23 cm).
*Jos haluat kakkuun kauniin keltaisen värin, käytä sahramia tai kurkumaa. Sekoita sahrami tai kurkuma ruokalusikalliseen sokeria. Lisää se sulatetun voin joukkoon. Vaahdota kananmunat, loput sokerista ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon voisula ja maito. (Lisää karvasmanteliaromi.)
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele ne taikinaan.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 30–35 minuuttia.
Tee saman tien kuorrutus, jotta se ehtii jähmettyä. Rouhi pähkinät. Sulata voi kattilassa ja lisää kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua sekoitellen, kunnes seos on kauniin värinen ja hieman paksuuntunut. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon pähkinärouhe.
Ota kakku uunista. Nosta ritilä ylemmäksi ja laita uuni kuumenemaan grillitoiminnolla 200°C:een. Levitä toscaseos kakun päälle. Paista kakkua uunissa noin 8 minuuttia, kunnes se on väriltään kauniin kullanruskea. Vahdi kakkua paistamisen ajan, ettei kuorrutus pääse palamaan.
Vinkki!
Karvasmantelin ystävä saa kakkuun herkullisen maun lisäämällä taikinaan karvasmanteliaromia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.