Pähkinämarenki-mokkakakku

Fragilité-kakkuklassikko koostuu rapeasta pähkinämarengista ja mokkakreemitäytteestä.

16 annosta, à 80 g

4 tuntia

Arviot (196 kpl)

Ainekset

Pähkinämarenkilevyt
300 g hasselpähkinöitä
150 g Dansukker Ruokokidesokeria
7 kananmunan valkuaista
125 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja

Mokkakreemi
175 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
3 dl vettä
4 rkl pikaespressojauhetta

Täytteeseen lisäksi
100 g tummaa suklaata tai wienernougat-suklaata
250 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita

Pinnalle
150 g suolapähkinöitä hienoksi rouhittuna 

Ohjeet

Levitä hasselpähkinät uunipellille, työnnä pelti uuniin ja paahda pähkinöitä 200 asteessa 10–15 minuuttia. Seuraa paahtumista silmä tarkkana, kuoret saavat tummua mutta pähkinät eivät saa palaa.

Kaada kuumat pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, rutistele pyyhe nyytiksi ja hiero nyyttiä pöydän pintaa vasten, kunnes pähkinänkuoret ovat lähes kokonaan irronneet. Poimi pähkinät pyyhkeestä ja jäähdytä ne.

Laita pähkinät (noin 275 g) leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon, lisää ruokokidesokeri ja pyöräytä ainekset sileäksi. Lisää rouheen joukkoon kaksi (2) valkuaista koneen käydessä, sekoita kunnes aineksista on muodostunut pallomainen massa. Siirrä massa sekoituskulhoon.

Vatkaa loput valkuaiset (5 kpl) puhtaassa ja kuivassa kulhossa vaahdoksi, lisää sokeri-perunajauhoseos vatkauksen aikana vaahtoon vähitellen. Sekoita noin kolmasosa valkuaisvaahdosta pähkinä-sokerimassaan reippain ottein ja kaada seos sen jälkeen valkuaisvaahtoon ja sekoita lopuksi varoen.

Pursota tai levitä massasta kolme pohjaa (ø 20 cm) leivinpaperoiduille uunipelleille. Paista uunissa 160 asteessa yksitellen noin 30 minuuttia tai kiertoilmauunissa kaikki yhtä aikaa 150 asteessa noin 30 minuuttia. Vaihda peltien paikka kiertoilmapaiston puolivälissä ja pyöräytä pellit ympäri. Jäähdytä pohjat.

Mittaa sokeri, vesi ja pikaespressojauhe kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Sulata suklaa tai nougat, kaada se vispauskulhoon, lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa seos vaaleaksi. Lisää kylmä kahvisiirappi ohuena nauhana koko ajan rivakasti vatkaten.

Kokoa kakku (renkaaseen), siirrä pähkinämarenkilevy lautaselle, annostele noin kolmasosa täytteestä päälle, aseta toinen levy täytteen päälle, lisää täyte ja viimeinen levy kanneksi. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi. Loput mokkakreemistä saa odottaa huoneenlämmössä.

Kuorruta kakku lopulla mokkakreemillä.

Hienonna suolapähkinät tasaiseksi rouheeksi ja viimeistele kakun pinta rouheella. Siisti lautanen tai siirrä kakku tarjoiluvadille.

Nauti täyteläisen kahvin tai mustan teen kanssa. Ota kakku huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoamista. Kakun voi pakastaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.