Pähkinämarenki-mokkakakku

Fragilité-kakkuklassikko koostuu rapeasta pähkinämarengista ja mokkakreemitäytteestä.

16 annosta, à 80 g

4 tuntia

Arviot (195 kpl)

Ainekset

Pähkinämarenkilevyt
300 g hasselpähkinöitä
150 g Dansukker Ruokokidesokeria
7 kananmunan valkuaista
125 g Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl perunajauhoja

Mokkakreemi
175 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
3 dl vettä
4 rkl pikaespressojauhetta

Täytteeseen lisäksi
100 g tummaa suklaata tai wienernougat-suklaata
250 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita

Pinnalle
150 g suolapähkinöitä hienoksi rouhittuna 

Ohjeet

Levitä hasselpähkinät uunipellille, työnnä pelti uuniin ja paahda pähkinöitä 200 asteessa 10–15 minuuttia. Seuraa paahtumista silmä tarkkana, kuoret saavat tummua mutta pähkinät eivät saa palaa.

Kaada kuumat pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, rutistele pyyhe nyytiksi ja hiero nyyttiä pöydän pintaa vasten, kunnes pähkinänkuoret ovat lähes kokonaan irronneet. Poimi pähkinät pyyhkeestä ja jäähdytä ne.

Laita pähkinät (noin 275 g) leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon, lisää ruokokidesokeri ja pyöräytä ainekset sileäksi. Lisää rouheen joukkoon kaksi (2) valkuaista koneen käydessä, sekoita kunnes aineksista on muodostunut pallomainen massa. Siirrä massa sekoituskulhoon.

Vatkaa loput valkuaiset (5 kpl) puhtaassa ja kuivassa kulhossa vaahdoksi, lisää sokeri-perunajauhoseos vatkauksen aikana vaahtoon vähitellen. Sekoita noin kolmasosa valkuaisvaahdosta pähkinä-sokerimassaan reippain ottein ja kaada seos sen jälkeen valkuaisvaahtoon ja sekoita lopuksi varoen.

Pursota tai levitä massasta kolme pohjaa (ø 20 cm) leivinpaperoiduille uunipelleille. Paista uunissa 160 asteessa yksitellen noin 30 minuuttia tai kiertoilmauunissa kaikki yhtä aikaa 150 asteessa noin 30 minuuttia. Vaihda peltien paikka kiertoilmapaiston puolivälissä ja pyöräytä pellit ympäri. Jäähdytä pohjat.

Mittaa sokeri, vesi ja pikaespressojauhe kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Sulata suklaa tai nougat, kaada se vispauskulhoon, lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa seos vaaleaksi. Lisää kylmä kahvisiirappi ohuena nauhana koko ajan rivakasti vatkaten.

Kokoa kakku (renkaaseen), siirrä pähkinämarenkilevy lautaselle, annostele noin kolmasosa täytteestä päälle, aseta toinen levy täytteen päälle, lisää täyte ja viimeinen levy kanneksi. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi. Loput mokkakreemistä saa odottaa huoneenlämmössä.

Kuorruta kakku lopulla mokkakreemillä.

Hienonna suolapähkinät tasaiseksi rouheeksi ja viimeistele kakun pinta rouheella. Siisti lautanen tai siirrä kakku tarjoiluvadille.

Nauti täyteläisen kahvin tai mustan teen kanssa. Ota kakku huoneenlämpöön noin vartti ennen tarjoamista. Kakun voi pakastaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.