Pähkinäinen hedelmäkakku

3 tuntia
Jouluisessa kahvikakussa on rusinoita, viikunoita, ja aprikooseja sekä kokonaisia manteleita ja hasselpähkinöitä.
Pähkinäinen hedelmäkakku
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

  • 250 g (4 dl) rusinoita
  • 10 kuivattua viikunaa
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 1 ½ dl konjakkia tai appelsiinimehua
  • 250 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kokonaisia manteleita
  • 1 dl kokonaisia hasselpähkinöitä

Pane rusinat ja paloitellut hedelmät kulhoon. Lisää konjakki tai appelsiinimehu ja anna seistä tunnin ajan.

Voitele ja jauhota pitkänomainen vuoka (n. 2 litraa). Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää puolet jauhoista ja puolet hedelmäsekoituksesta. Lisää tämän jälkeen kaikki loput ainekset ja sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 1 1/2 tuntia. Tarkkaile paistumista ja tarkista kypsyys. Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kumoamista.

Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoile pähkinäinen hedelmäkakku ohuina siivuina esimerkiksi sherryn kanssa.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker