Mangohilloke
Vaniljakreemi
Koristeluun*
Sulata mango kattilassa yhdessä sitruunamehun kanssa. Lisää hyytelösokeri Multi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Soseuta hilloke lähes sileäksi ja kaada puhtaaseen lasipurkkiin. Anna jäähtyä jääkaapissa.
Vaahdota keltuaiset, sokerit ja siirappi. Mausta halutessasi rommilla. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Kääntele kermavaahto keltuaisseoksen joukkoon.
Paloittele sitruunakakkuviipaleet sopiviksi suupaloiksi. Pane jalkiruokamaljojen pohjalle kakkupaloja, lusikoi päälle vaniljakreemiä ja mangohilloketta ja kermavaahtoa*. Tee toinen samanlainen kerros. Tarjoa jälkiruokana.
*Vinkki!
Halutessasi voit koota triflen myös ilman kermavaahtoa. Koristele annos esim. sitruunamelissalla.
********************************************
Sitruunakakku
100 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 luomusitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Lämmitä kiertoilmauuni 175-asteiseksi.
Sulata voi kattilassa, sekoita maito joukkoon, siirrä odottamaan. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva-maitoseos sekä sitruunamehu ja kuoriraaste. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne taikinaan.
Voitele irtopohjavuoka (halk. 23 cm). Paista kakkua uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna kakun jäähtyä.
Leikkaa kakusta viipaleita sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja käytä palat trifleen. Nauti loppukakku esim. päiväkahvin makeana palana.
Reseptin on laatinut