Pääsiäistrifle

Englantilainen kerrosjälkiruoka trifle lasissa tarjottuna sopii myös pääsiäiseen. Raikas mangohilloke ja täyteläinen vaniljakreemi hurmaavat sitruunakakun kaverina. Kokeile ohjetta jo tänään!

4 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (32 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

6–8 viipaletta sitruunakakkua (joko valmiskakkua tai leivo itse, ks. resepti alimpana)

Mangohilloke

300 g pakastemangoa

1/2 sitruunan mehu, n. 2 rkl

1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Vaniljakreemi

2 keltuaista

1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

3/4 tl Dansukker Vaniljasokeria

3/4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

2 dl kuohukermaa

3/4 rkl rommia

Koristeluun*

2–3 dl kuohukermaa vaahdotettuna ja/tai sitruunamelissaa tms.

Ohjeet

Sulata mango kattilassa yhdessä sitruunamehun kanssa. Lisää hyytelösokeri Multi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Soseuta hilloke lähes sileäksi ja kaada puhtaaseen lasipurkkiin. Anna jäähtyä jääkaapissa. 

Vaahdota keltuaiset, sokerit ja siirappi. Mausta halutessasi rommilla. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Kääntele kermavaahto keltuaisseoksen joukkoon. 

Paloittele sitruunakakkuviipaleet sopiviksi suupaloiksi. Pane jalkiruokamaljojen pohjalle kakkupaloja, lusikoi päälle vaniljakreemiä ja mangohilloketta ja kermavaahtoa*. Tee toinen samanlainen kerros. Tarjoa jälkiruokana.

*Vinkki!
Halutessasi voit koota triflen myös ilman kermavaahtoa. Koristele annos esim. sitruunamelissalla.

********************************************

Sitruunakakku

100 g voita tai margariinia

1 dl maitoa

2 kananmunaa

2 dl Dansukker Ruokokidesokeria 

1/2 luomusitruunan raastettu kuori

1 rkl sitruunamehua

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Lämmitä kiertoilmauuni 175-asteiseksi.

Sulata voi kattilassa, sekoita maito joukkoon, siirrä odottamaan. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva-maitoseos sekä sitruunamehu ja kuoriraaste. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne taikinaan.

Voitele irtopohjavuoka (halk. 23 cm). Paista kakkua uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna kakun jäähtyä.

Leikkaa kakusta viipaleita sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja käytä palat trifleen. Nauti loppukakku esim. päiväkahvin makeana palana.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.