Pääsiäistrifle

Englantilainen kerrosjälkiruoka trifle lasissa tarjottuna sopii myös pääsiäiseen. Raikas mangohilloke ja täyteläinen vaniljakreemi hurmaavat sitruunakakun kaverina. Kokeile ohjetta jo tänään!

4 annosta

1½ tuntia

Arviot (29 kpl)

Ainekset

6–8 viipaletta sitruunakakkua (joko valmiskakkua tai leivo itse, ks. resepti alimpana)

Mangohilloke

300 g pakastemangoa

1/2 sitruunan mehu, n. 2 rkl

1/2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Vaniljakreemi

2 keltuaista

1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria

3/4 tl Dansukker Vaniljasokeria

3/4 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

2 dl kuohukermaa

3/4 rkl rommia

Koristeluun*

2–3 dl kuohukermaa vaahdotettuna ja/tai sitruunamelissaa tms.

Ohjeet

Sulata mango kattilassa yhdessä sitruunamehun kanssa. Lisää hyytelösokeri Multi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Soseuta hilloke lähes sileäksi ja kaada puhtaaseen lasipurkkiin. Anna jäähtyä jääkaapissa. 

Vaahdota keltuaiset, sokerit ja siirappi. Mausta halutessasi rommilla. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Kääntele kermavaahto keltuaisseoksen joukkoon. 

Paloittele sitruunakakkuviipaleet sopiviksi suupaloiksi. Pane jalkiruokamaljojen pohjalle kakkupaloja, lusikoi päälle vaniljakreemiä ja mangohilloketta ja kermavaahtoa*. Tee toinen samanlainen kerros. Tarjoa jälkiruokana.

*Vinkki!
Halutessasi voit koota triflen myös ilman kermavaahtoa. Koristele annos esim. sitruunamelissalla.

********************************************

Sitruunakakku

100 g voita tai margariinia

1 dl maitoa

2 kananmunaa

2 dl Dansukker Ruokokidesokeria 

1/2 luomusitruunan raastettu kuori

1 rkl sitruunamehua

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Lämmitä kiertoilmauuni 175-asteiseksi.

Sulata voi kattilassa, sekoita maito joukkoon, siirrä odottamaan. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva-maitoseos sekä sitruunamehu ja kuoriraaste. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne taikinaan.

Voitele irtopohjavuoka (halk. 23 cm). Paista kakkua uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys. Anna kakun jäähtyä.

Leikkaa kakusta viipaleita sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja käytä palat trifleen. Nauti loppukakku esim. päiväkahvin makeana palana.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.