Pääsiäiskuppikakut

Kuppikakkujen taikina sisältää mantelimassaa. Koristele ne hauskoiksi pääsiäistipuiksi.

10–12 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (58 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g mantelimassaa
150 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Ruokokidesokeria
ripaus suolaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

200 g Philadelphia-tuorejuustoa
Dansukker Tomusokeria maun mukaan
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä

Koristeluun

2 rkl vettä + ripaus keltaista elintarvikeväriä
100 g kookoshiutaleita
pieniä suklaamunia tai pääsiäisnameja

Ohjeet

Raasta mantelimassa mikäli se on jo hieman kovaa. Tuoreen mantelimassan voit laittaa leivontakulhoon sellaisenaan. Laita joukkoon rasva ja sokeri. Vaahdota. Sekoita munat yksitellen taikinaan. Lisää joukkoon ripaus suolaa sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175–200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeria maun mukaan. Maistele välillä. Mausta vaniljasokerilla. Mikäli haluat täytteestä keltaisen, lisää joukkoon ripaus keltaista elintarvikeväriä. Levitä täyte muffinien pinnalle.

Sekoita veden joukkoon ripaus keltaista elintarvikeväriä ja anna sen liueta hyvin. Laita kookoshiutaleet kulhoon ja kaada neste joukkoon. Sekoita, kunnes väri on tarttunut kookoshiutaleisiin. Ripottele keltaiset kookoshiutaleet muffinien päälle ja koristele pienillä suklaamunilla. Voit koristella kuppikakuista myös hauskoja pääsiäistipuja.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.