Pääsiäiskakkuset

Leivo pääsiäiskakkuset! Sievien pääsiäisleivosten voi-mantelitäytteen alla maistuu marmeladisydän.

12 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl Dansukker Luomuruokosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia paloiteltuna
2 keltuaista
1 rkl kylmää vettä

Täyte
3 valkuaista
1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
100 g mantelijauhetta
1 1/4 dl vehnäjauhoja
150 g paistonkestävää marmeladia

Koristeluun
Dansukker Tomusokeria
pääsiäismakeisia

Vuokien voiteluun

voita tai margariina

Ohjeet

Mittaa jauhot, sokerit ja rasva kulhoon ja sekoita, kunnes rasva on sekoittunut. Lisää keltuaiset ja vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Voitele 12 briossi- tai muuta poimutettua peltivuokaa.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon ensin rasva ja sitten mantelijauhe ja jauhot.

Painele taikina vuokiin. Laita noin teelusikallinen marmeladia vuokiin ja jaa päälle täyte. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa (kiertoilmauuni 150 °C) noin 30 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua. Koristele makeisilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.