Ainekset
Kakkupohja
200 g hasselpähkinöitä
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
2 dl maitoa
1 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
1 1/2 dl kuohukermaa
Koristelu
2 rasiaa Philadelphia-tuorejuustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
suklaata, pääsiäismakeisia
Ohjeet
Jauha pähkinät. Sekoita rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen taikinaan. Sekoita joukkoon jauhetut pähkinät.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30–40 minuuttia. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä.
Sekoita kaikki täytteen ainekset kermaa lukuun ottamatta kattilassa ja anna hautua, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois lämmöltä ja sekoita silloin tällöin, kunnes täyte on jäähtynyt. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita täytteeseen.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja levitä täyte alaosan päälle. Nosta kakun yläosa päälle.
Vatkaa Philadelphia-juusto ja tomusokeri sekaisin. Levitä osa kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille. Pursota loppu kuorrutus kakun päälle. Koristele esim. sulatetusta suklaasta tehdyllä pesällä, joka täytetään pienillä pääsiäismunilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?