Pääsiäisen pannacottapiirakka

Hauskan näköinen kermainen pannacottapiirakka sopii pääsiäiseen mutta on helposti muokattavissa kesäherkuksi tuoreilla mustikoilla tai mansikoilla.

12 palaa

PT1H

4 tuntia

Arviot (94 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
300 g tummia täytekeksejä *)
85 g voita
Täyte
1 tlk aprikoosinpuolikkaita
1 tlk mangoviipaleita
5 dl kuohukermaa
1 ½ dl maitoa
2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 vaniljatanko
Koristelu
14 kappaletta aprikoosinpuolikkaita
100 g valkosuklaata
mangososetta


*) Esim. Domino tai Oreo, joista viimeksi mainittu on munaton vaihtoehto.

Ohjeet

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja parin sentin verran reunalle. Pienempikin vuoka käy – tällöin keksireunasta voi tehdä korkeamman. Voit myös käyttää irtopohjaista piirakkavuokaa, jolloin reunaan kannattaa sipaista öljyä ja vuorata pohja leivinpaperilla irrottamisen helpottamiseksi. Anna pohjan kovettua jääkaapissa.

Erota 14 aprikoosinpuolikasta ja laita säilykeliemellä täytettyyn astiaan odottamaan koristelua. Valuta mangoviipaleet ja loput aprikoosinpuolikkaat. Asettele säilykehedelmät pohjan päälle. Paksuimpia mangoviipaleita voi leikata kahteen osaan, jotta saat ne riittämään koko pohjan alueelle.

Mittaa kerma, maito ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa sen jälkeen.

Jäähdytä kermaseosta kylmässä vesihauteessa reunoja ja pohjaa myöten sekoitellen, kunnes se muuttuu hieman paksummaksi. Tämä tapahtuu melko nopeasti, kun pidät veden kylmänä. Jos täyte sattuu jämähtämään liian nopeasti, sen voi notkistaa lämmittämällä uudelleen. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin noin 3 tunniksi tai kunnes täyte on hyytynyt.

Valmista kananmunankuoria imitoivat koristeet valkosuklaasta. Pumppaa vesi-ilmapalloihin pieni määrä ilmaa. Purista ilma aivan pallon kärkeen, jotta muoto pyöristyy. Kastele sormet öljyssä ja käsittele pallot, jotta öljyä tarttuu joka kohtaan. Riittää, että öljyä tulee ohuelti.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Valkosuklaan temperointi varmistaa koristeiden pysymisen muodossaan. Kasta ilmapalloja valkosuklaaseen noin puoliväliin saakka ja valuta ylimääräinen pois. Laita kovettumaan jääkaappiin leivinpaperin päälle. Voit tehdä vielä toisen kerroksen, jolloin kuorista tulee paksumpia. Puhkaise ilmapallot ja vedä varovasti irti suklaapinnasta. Osan kuorista voi rikkoa pienempiin paloihin.

Asettele aprikooseja ja kuorenpuolikkaita/palasia piirakan päälle. Laita osaan kuorista sisälle aprikoosinpuolikas. Valuvaa keltuaista voi tehdä myös mangososeesta.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Suklaan temperointi

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.