Pääsiäisen pannacottapiirakka

Hauskan näköinen kermainen pannacottapiirakka sopii pääsiäiseen mutta on helposti muokattavissa kesäherkuksi tuoreilla mustikoilla tai mansikoilla.

12 palaa

4 tuntia

Arviot (94 kpl)

Ainekset

Pohja
300 g tummia täytekeksejä *)
85 g voita
Täyte
1 tlk aprikoosinpuolikkaita
1 tlk mangoviipaleita
5 dl kuohukermaa
1 ½ dl maitoa
2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 vaniljatanko
Koristelu
14 kappaletta aprikoosinpuolikkaita
100 g valkosuklaata
mangososetta


*) Esim. Domino tai Oreo, joista viimeksi mainittu on munaton vaihtoehto.

Ohjeet

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja parin sentin verran reunalle. Pienempikin vuoka käy – tällöin keksireunasta voi tehdä korkeamman. Voit myös käyttää irtopohjaista piirakkavuokaa, jolloin reunaan kannattaa sipaista öljyä ja vuorata pohja leivinpaperilla irrottamisen helpottamiseksi. Anna pohjan kovettua jääkaapissa.

Erota 14 aprikoosinpuolikasta ja laita säilykeliemellä täytettyyn astiaan odottamaan koristelua. Valuta mangoviipaleet ja loput aprikoosinpuolikkaat. Asettele säilykehedelmät pohjan päälle. Paksuimpia mangoviipaleita voi leikata kahteen osaan, jotta saat ne riittämään koko pohjan alueelle.

Mittaa kerma, maito ja hyytelösokeri Multi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa sen jälkeen.

Jäähdytä kermaseosta kylmässä vesihauteessa reunoja ja pohjaa myöten sekoitellen, kunnes se muuttuu hieman paksummaksi. Tämä tapahtuu melko nopeasti, kun pidät veden kylmänä. Jos täyte sattuu jämähtämään liian nopeasti, sen voi notkistaa lämmittämällä uudelleen. Kaada vuokaan ja nosta jääkaappiin noin 3 tunniksi tai kunnes täyte on hyytynyt.

Valmista kananmunankuoria imitoivat koristeet valkosuklaasta. Pumppaa vesi-ilmapalloihin pieni määrä ilmaa. Purista ilma aivan pallon kärkeen, jotta muoto pyöristyy. Kastele sormet öljyssä ja käsittele pallot, jotta öljyä tarttuu joka kohtaan. Riittää, että öljyä tulee ohuelti.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Valkosuklaan temperointi varmistaa koristeiden pysymisen muodossaan. Kasta ilmapalloja valkosuklaaseen noin puoliväliin saakka ja valuta ylimääräinen pois. Laita kovettumaan jääkaappiin leivinpaperin päälle. Voit tehdä vielä toisen kerroksen, jolloin kuorista tulee paksumpia. Puhkaise ilmapallot ja vedä varovasti irti suklaapinnasta. Osan kuorista voi rikkoa pienempiin paloihin.

Asettele aprikooseja ja kuorenpuolikkaita/palasia piirakan päälle. Laita osaan kuorista sisälle aprikoosinpuolikas. Valuvaa keltuaista voi tehdä myös mangososeesta.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Suklaan temperointi

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.