Omppupizza

Omenoita, mansikkahilloa, ricottaa, sinihomejuustoa ja kermajuustoa makealla pizzapohjalla.

4 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
1 ½ dl vettä
¼ palaa hiivaa
½ tl suolaa
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
¼ dl öljyä
3 ½–4 dl vehnäjauhoja

Täyte
100 g ricotta- tai tuorejuustoa
¾ dl punaista hilloa (mansikka- tai mansikka-raparperi)
1–2 omenaa viipaleina
½ dl Dansukker Fariinisokeria
½ tl kanelia
maustemitallinen muskottipähkinää
100 g sinihomejuustoa
2 dl kermajuustoa raasteena
1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Sekoita 40-asteinen vesi, hiiva suola ja öljy. Lisää jauhot ja alusta kulhon laidasta irtoava, pehmeä taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti. Ripottele hiukan jauhoja leivinpaperille. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli tai venyttele se pizzapohjien (ø 20–22 cm) muotoon. Levitä ohut kerros ricottaa tai sekoittamalla notkistettua tuorejuustoa pohjien päälle. Sipaise hillo juuston päälle ja ripottele puolet juustoraasteesta.

Halkaise omenat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pohjille, ripottele fariinisokeri, mausteet ja pilkottu sinihomejuusto sekä loput juustoraasteesta päälle. Valuta siirappi aineiden päälle. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Nauti!

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?