Omenatarhan maustekakku

Omenoista, saksanpähkinöistä ja kuorrutteesta uutta makua mausteiseen kahvikakkuun.

1½ tuntia

Arviot (35 kpl)

Ainekset

3 Granny Smith -omenaa pieninä paloina (noin 300 g)
3 dl Dansukker Tummaa Siirappia
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl auringonkukkaöljyä
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl soodaa
1 rkl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
½ tl merisuolahiutaleita
2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus
1 ¼ dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl kermaa
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ rkl vettä

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka.

2. Sekoita kulhossa omenapalat, siirappi, kananmunat, ruokokidesokeri, vaniljasokeri ja öljy.

3. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muut ainekset paitsi pähkinärouhe. Lisää jauhoseos vähitellen omenaseokseen, kunnes saat tasaisen taikinan. Sekoita lopuksi pähkinät joukkoon.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 55–60 minuuttia. Jos kakun pinta uhkaa tummua, peitä se leivinpaperilla. Tarkista kypsyys. Ota kakku pois uunista ja kumoa hieman jäähtyneenä.

5. Vatkaa kuorrutuksen ainekset. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos on liian paksua.

6. Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki!
Halutessasi enemmän kuorrutetta tee se kaksinkertaisena annoksena.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.