Omenasose Hillosokerilla

Kattilassa kiehuvan pehmeän omenasoseen tuoksu on vastustamaton, mausta puhumattakaan!

1 tunti

Arviot (107 kpl)

Ainekset

2 kg soseutettuja omenoita (= n. 2,5 kg kuorimattomia omenoita)
2 dl vettä

(1 sitruunan mehu)
1 kg Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Pese omenat, (kuori) ja poista siemenkodat. Lohko omenat ja keitä ne pehmeiksi pienessä vesimäärässä. Soseuta ja punnitse sose. Sekoita sose, vesi, sitruunamehu ja Hillosokeri kattilassa. Keitä 10 minuuttia, sekoita välillä. Kaada sose puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin.

Vinkki!
Voit soseuttaa omenat sosemyllyllä, monitoimikoneessa, sauvasekoittimella, harvasilmäisen siivilän läpi painaen tai perunasurvimella.


Mikrouunissa valmistettu sose:
2 litraa omenalohkoja
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria
(mahdollisesti hieman kanelia mausteeksi)

Lohko omenoita. Laita noin puolet omenalohkoista suureen mikroastiaan, lisää puolet Hillosokerista.
Lisää loput omenalohkot ja niiden päälle loput Hillosokerista.

Kypsennä täydellä teholla n. 8 minuuttia.
Soseuta seosta esim. sauvasekoittimella.
Jatka kypsennystä vielä n. 7 minuuttia ja sose on valmis.

Tällä ohjeella tehty sose ei ole yhtä makeaa ja säilyvää kuin tavallinen omenasose.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.