Ainekset
2 kg soseutettuja omenoita (= n. 2,5 kg kuorimattomia omenoita)
2 dl vettä
(1 sitruunan mehu)
1 kg Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
Pese omenat, (kuori) ja poista siemenkodat. Lohko omenat ja keitä ne pehmeiksi pienessä vesimäärässä. Soseuta ja punnitse sose. Sekoita sose, vesi, sitruunamehu ja Hillosokeri kattilassa. Keitä 10 minuuttia, sekoita välillä. Kaada sose puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin.
Vinkki!
Voit soseuttaa omenat sosemyllyllä, monitoimikoneessa, sauvasekoittimella, harvasilmäisen siivilän läpi painaen tai perunasurvimella.
Mikrouunissa valmistettu sose:
2 litraa omenalohkoja
1 ½ dl Dansukker Hillosokeria
(mahdollisesti hieman kanelia mausteeksi)
Lohko omenoita. Laita noin puolet omenalohkoista suureen mikroastiaan, lisää puolet Hillosokerista.
Lisää loput omenalohkot ja niiden päälle loput Hillosokerista.
Kypsennä täydellä teholla n. 8 minuuttia.
Soseuta seosta esim. sauvasekoittimella.
Jatka kypsennystä vielä n. 7 minuuttia ja sose on valmis.
Tällä ohjeella tehty sose ei ole yhtä makeaa ja säilyvää kuin tavallinen omenasose.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!