Omenapannacotta

4 annosta 3 tuntia
Vaniljainen pannacotta tarjotaan viinissä kiehautettujen omenapalojen kera.
Omenapannacotta
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 5 dl täysmaitoa TAI kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Pinnalle

  • 2 omenaa
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl makeaa viiniä
  • 1 kanelitanko
  • 1/2 dl Dansukker Hyytelösokeria
  • tuoretta minttua

Kuumenna maito ja halkaistu, raaputettu vaniljatanko kiehuvaksi. Katkaise virta ja anna vaniljamaidon muhia kannen alla 5 minuuttia. Lisää Hyytelösokeri Multi, kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä 1/2 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kaada seos siivilän läpi jälkiruoka-astioihin. Pane jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Kuori ja kuutioi omenat. Kuumenna vesi, viini ja kanelitanko kiehuvaksi ja anna muhia hetken aikaa. Lisää omenakuutiot liemeen ja keitä noin 5 minuuttia. Nosta kuutiot liemestä, jäähdytä ja jaa ne hyytelön päälle jälkiruoka-astioihin.

Kuumenna desi omenoiden keitinlientä kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri hyvin sekoittaen ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hetki ja lusikoi liemi omenakuutioiden päälle. Pane jälkiruoka-annokset jääkaappiin puoleksi tunniksi. Koristele mintunlehdillä.

Reseptin on laatinut

Dansukker