Omenahillopiiras

Omenapiirakan pohjataikinassa on kaurahiutaleita ja päällä omenahilloa. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

8 annosta

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Omenahillo
4 isohkoa omenaa
1 tl vettä
150 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
ripaus kanelia
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Aloita omenahillosta (voit tehdä sen jo edellisenä päivänä tai aikaisemmin.)

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan vesitilkan kanssa. Kaada joukkoon hillo-marmeladisokeri ja kaneli. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin kymmenen minuuttia. Mausta valmis hillo vaniljasokerilla.

Valmista pohja. Vatkaa voi ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan tai pitkänmalliseen piirasvuokaan.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Levitä päälle omenahillo ja kypsennä piirasta vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on karamellimainen.

Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.