Omenahillopiiras

Omenapiirakan pohjataikinassa on kaurahiutaleita ja päällä omenahilloa. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Omenahillo
4 isohkoa omenaa
1 tl vettä
150 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
ripaus kanelia
½ tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Aloita omenahillosta (voit tehdä sen jo edellisenä päivänä tai aikaisemmin.)

Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan vesitilkan kanssa. Kaada joukkoon hillo-marmeladisokeri ja kaneli. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin kymmenen minuuttia. Mausta valmis hillo vaniljasokerilla.

Valmista pohja. Vatkaa voi ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan tai pitkänmalliseen piirasvuokaan.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Levitä päälle omenahillo ja kypsennä piirasta vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on karamellimainen.

Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.