Omena-sitruunapannacotta

4–6 annosta 15 minuuttia + hyytyminen
Omenainen ja sitruunainen pannacotta maistuu syksyisenä jälkiruokana.
Omena-sitruunapannacotta
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 5 dl kermaa TAI maitoa
  • ½ tl kanelia

Pinnalle

  • 1–2 (200 g) omenaa (esim. Punainen Melba tai Pink Lady)
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 2 tl sitruunan mehua
  • 2 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 2 passiohedelmää

Sekoita hyytelösokeri Multi, kerma ja kaneli kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Kaada jälkiruoka-astioihin tai laseihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.

Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Pane lohkot mikrokulhoon ja sekoita sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja sokeri joukkoon.

Kypsennä mikrouunissa täydellä teholla noin 2 x 2 minuuttia, kunnes omenalohkot ovat sopivan pehmeitä. Sekoita kypsennysjaksojen välissä. Jäähdytä mikrokuvun alla tai peitettynä.

Annostele omenalohkot liemineen pannacottien päälle. Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmäliha omenalohkojen päälle. Tarjoa heti.

Reseptin on laatinut

Dansukker