Nyhtökauralasagne

Nyhtökaura on kasviproteiinivalmiste, jota on saatavilla sekä maustettuna että maustamattomana. Valmista siitä herkullista lasagnea.

4–5 annosta

PT1H

1,5 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 rkl öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
1 juuripersilja tai palsternakka
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
250 g maustettua nyhtökauraa
800 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1–2 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa

Juustokastike
75 g voita tai margariinia
¾ dl vehnäjauhoja
7–8 dl maitoa
200 g juustoraastetta
(ripaus suolaa)
Lisäksi
4–6 lasagnelevyä

Ohjeet

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa juurekset ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää edellä mainitut ainekset kattilaan. Kääntele hetki ja lisää siirappi. Lisää hetken päästä nyhtökaura käännellen. Kaada joukkoon tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta suolalla ja basilikalla tai oreganolla. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Tarkista maku.

Sulata rasva kattilassa tai kasarissa. Älä kuitenkaan ruskista. Lisää vehnäjauhot sekoittaen ja kaada joukkoon maito. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon juustoraaste ja ripaus suolaa. Tarkista maku.

Laita nyhtökaurakastiketta uunivuokaan, asettele päälle lasagnelevyt ja laita sitten kerros juustokastiketta. Toista kerrokset.

Kypsennä 175–200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.