Nyhtökauralasagnea - Dansukker

Nyhtökauralasagne

4–5 annosta 1,5 tuntia
Nyhtökaura on kasviproteiinivalmiste, jota on saatavilla sekä maustettuna että maustamattomana. Valmista siitä herkullista lasagnea.
Nyhtökauralasagne
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso porkkana
  • 1 juuripersilja tai palsternakka
  • 1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 250 g maustettua nyhtökauraa
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1–2 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa

Juustokastike

  • 75 g voita tai margariinia
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 7–8 dl maitoa
  • 200 g juustoraastetta
  • (ripaus suolaa)

Lisäksi

  • 4–6 lasagnelevyä

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa juurekset ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää edellä mainitut ainekset kattilaan. Kääntele hetki ja lisää siirappi. Lisää hetken päästä nyhtökaura käännellen. Kaada joukkoon tomaattimurska ja tomaattipyree. Mausta suolalla ja basilikalla tai oreganolla. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Tarkista maku.

Sulata rasva kattilassa tai kasarissa. Älä kuitenkaan ruskista. Lisää vehnäjauhot sekoittaen ja kaada joukkoon maito. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Sekoita joukkoon juustoraaste ja ripaus suolaa. Tarkista maku.

Laita nyhtökaurakastiketta uunivuokaan, asettele päälle lasagnelevyt ja laita sitten kerros juustokastiketta. Toista kerrokset.

Kypsennä 175–200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;