Nopeat itämaiset pikkelikurkut

Tee helppo ja maistuva lisuke ruoallesi! Nopeat itämaiset pikkelikurkut maustetaan inkiväärillä, chilillä, wasabilla ja korianterilla. Aasialaiset hölskykurkut voi tehdä avomaankurkusta tai tuorekurkusta.

4–6 annosta

30 minuuttia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

noin 3 (300 g) avomaan- tai kasvihuonekurkkua

Liemi

3 rkl vaaleaa viinietikkaa

2 rkl Dansukker Taloussokeria

½ punaista chiliä silppuna

2 x 2 cm pala inkivääriä lastuina

 ½–1 tl wasabitahnaa

¼ tl suolaa

korianteria

Ohjeet

Pese kurkut huolellisesti. Kuori kurkut pituussuuntaan niin, että jätät ohuen vanan kuorta koristeellisiksi raidoiksi. Viipaloi kurkut juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa liemen ainekset kannelliseen astiaan ja sekoittele, kunnes sokeri ja wasabi ovat liuenneet.

Lisää mukaan kurkkuviipaleet. Sulje kulhon kansi ja ravistele rivakasti. Anna maustua jääkaapissa vartin ennen tarjoilua. Hienonna ennen tarjoilua päälle runsaasti korianteria.

Kurkut säilyvät jääkaapissa pari päivää.

Pikkelöidyt kurkut maistuvat aterian lisäkkeenä, mutta ne ovat myös raikas lisuke salaattien joukkoon tai voileipiä piristämään.

Vinkki!
Voit halutessasi korvata wasabin piparjuuritahnalla.

 

Katso video: Nopeat itämaiset pikkelikurkut

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Tee itse aitoa simaa!

Skoolaa vappuna perinteisellä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti. Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Hurmaa itse leivotulla

Maistuisiko hurmaava juustokakku kinuskikastikkeella tai viettelevä suklaa-appelsiinikakku? Kokeile rohkeasti Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja ja leivo muhkeita makuja!

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.