Nopeat itämaiset pikkelikurkut - Dansukker

Nopeat itämaiset pikkelikurkut

4–6 annosta 30 minuuttia
Tee helppo ja maistuva lisuke ruoallesi! Nopeat itämaiset pikkelikurkut maustetaan inkiväärillä, chilillä, wasabilla ja korianterilla. Aasialaiset hölskykurkut voi tehdä avomaankurkusta tai tuorekurkusta.
Nopeat itämaiset pikkelikurkut
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • noin 3 (300 g) avomaan- tai kasvihuonekurkkua

Liemi

  • 3 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • 2 rkl Dansukker Taloussokeria
  • ½ punaista chiliä silppuna
  • 2 x 2 cm pala inkivääriä lastuina
  • ½–1 tl wasabitahnaa
  • ¼ tl suolaa
  • korianteria

Pese kurkut huolellisesti. Kuori kurkut pituussuuntaan niin, että jätät ohuen vanan kuorta koristeellisiksi raidoiksi. Viipaloi kurkut juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa liemen ainekset kannelliseen astiaan ja sekoittele, kunnes sokeri ja wasabi ovat liuenneet.

Lisää mukaan kurkkuviipaleet. Sulje kulhon kansi ja ravistele rivakasti. Anna maustua jääkaapissa vartin ennen tarjoilua. Hienonna ennen tarjoilua päälle runsaasti korianteria.

Kurkut säilyvät jääkaapissa pari päivää.

Pikkelöidyt kurkut maistuvat aterian lisäkkeenä, mutta ne ovat myös raikas lisuke salaattien joukkoon tai voileipiä piristämään.

Vinkki!
Voit halutessasi korvata wasabin piparjuuritahnalla.

 

Katso video: Nopeat itämaiset pikkelikurkut

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;