Ainekset
noin 3 (300 g) avomaan- tai kasvihuonekurkkua
Liemi
3 rkl vaaleaa viinietikkaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
½ punaista chiliä silppuna
2 x 2 cm pala inkivääriä lastuina
½–1 tl wasabitahnaa
¼ tl suolaa
korianteria
Ohjeet
Pese kurkut huolellisesti. Kuori kurkut pituussuuntaan niin, että jätät ohuen vanan kuorta koristeellisiksi raidoiksi. Viipaloi kurkut juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.
Mittaa liemen ainekset kannelliseen astiaan ja sekoittele, kunnes sokeri ja wasabi ovat liuenneet.
Lisää mukaan kurkkuviipaleet. Sulje kulhon kansi ja ravistele rivakasti. Anna maustua jääkaapissa vartin ennen tarjoilua. Hienonna ennen tarjoilua päälle runsaasti korianteria.
Kurkut säilyvät jääkaapissa pari päivää.
Pikkelöidyt kurkut maistuvat aterian lisäkkeenä, mutta ne ovat myös raikas lisuke salaattien joukkoon tai voileipiä piristämään.
Vinkki!
Voit halutessasi korvata wasabin piparjuuritahnalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!