Nopeat itämaiset pikkelikurkut

Tee helppo ja maistuva lisuke ruoallesi! Nopeat itämaiset pikkelikurkut maustetaan inkiväärillä, chilillä, wasabilla ja korianterilla. Aasialaiset hölskykurkut voi tehdä avomaankurkusta tai tuorekurkusta.

4–6 annosta

30 minuuttia

Arviot (14 kpl)

Ainekset

noin 3 (300 g) avomaan- tai kasvihuonekurkkua

Liemi
3 rkl vaaleaa viinietikkaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
½ punaista chiliä silppuna
2 x 2 cm pala inkivääriä lastuina
½–1 tl wasabitahnaa
¼ tl suolaa
korianteria

Ohjeet

Pese kurkut huolellisesti. Kuori kurkut pituussuuntaan niin, että jätät ohuen vanan kuorta koristeellisiksi raidoiksi. Viipaloi kurkut juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.

Mittaa liemen ainekset kannelliseen astiaan ja sekoittele, kunnes sokeri ja wasabi ovat liuenneet.

Lisää mukaan kurkkuviipaleet. Sulje kulhon kansi ja ravistele rivakasti. Anna maustua jääkaapissa vartin ennen tarjoilua. Hienonna ennen tarjoilua päälle runsaasti korianteria.

Kurkut säilyvät jääkaapissa pari päivää.

Pikkelöidyt kurkut maistuvat aterian lisäkkeenä, mutta ne ovat myös raikas lisuke salaattien joukkoon tai voileipiä piristämään.

Vinkki!
Voit halutessasi korvata wasabin piparjuuritahnalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.