Ainekset
noin 3 (300 g) avomaan- tai kasvihuonekurkkua
Liemi
3 rkl vaaleaa viinietikkaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
½ punaista chiliä silppuna
2 x 2 cm pala inkivääriä lastuina
½–1 tl wasabitahnaa
¼ tl suolaa
korianteria
Ohjeet
Pese kurkut huolellisesti. Kuori kurkut pituussuuntaan niin, että jätät ohuen vanan kuorta koristeellisiksi raidoiksi. Viipaloi kurkut juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi.
Mittaa liemen ainekset kannelliseen astiaan ja sekoittele, kunnes sokeri ja wasabi ovat liuenneet.
Lisää mukaan kurkkuviipaleet. Sulje kulhon kansi ja ravistele rivakasti. Anna maustua jääkaapissa vartin ennen tarjoilua. Hienonna ennen tarjoilua päälle runsaasti korianteria.
Kurkut säilyvät jääkaapissa pari päivää.
Pikkelöidyt kurkut maistuvat aterian lisäkkeenä, mutta ne ovat myös raikas lisuke salaattien joukkoon tai voileipiä piristämään.
Vinkki!
Voit halutessasi korvata wasabin piparjuuritahnalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?