Nokkosletut

Valmista kevään ensimmäisistä nuorista nokkosista herkullisia nokkoslettuja. Kerää nokkoset paksut hansikkaat kädessä, sillä ne polttavat.

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

reilusti vettä
7 dl tuoreita nokkosia tai 2 dl ryöpättyjä
5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria
2 rkl sulatettua voita tai rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen
voita tai rypsiöljyä
Puolukkahillo
1 l puolukoita
n. 160 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Kiehauta vesi ja lisää nokkoset kiehuvaan veteen. Keitä muutama minuutti, valuta ja jäähdytä. Hienonna nokkoset veitsellä työlaudalla.

Laita maito kulhoon ja sekoita joukkoon rikotut kananmunat. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.

Paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä molemmin puolin kauniin värisiksi letuiksi.

Valmista seuraksi puolukkahillo.

Laita puolukat kasariin ja lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.

Mikäli et käytä hilloa heti, laita se kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen asti.

Vinkki!
Tee pinaattilettuja käyttämällä 150 g sulatettua pakastepinaattia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.