Ainekset
ruokaöljyä tai kookosrasvaa
Välineet
valurautapata tai paksupohjainen kattila
kansi
reikäkauha
uunikinnas
talouspaperia
Ohjeet
Pane rasva aina kuivaan pataan, sillä tilkkanenkin vettä aiheuttaa räiskymistä. Rasvaa on sopiva määrä, kun munkit mahtuvat siinä ”uimaan”, noin 5 cm:n korkeudella pohjasta.
Kokeile rasvan kuumuutta pienellä taikinapalalla tai vaalealla leipäkuutiolla. Lämpötila on sopiva, kun se alkaa heti poreillen kiehua ja ruskettuu kauniiksi vajaassa minuutissa. Asteita on silloin noin 180ºC. Liian kuumassa se ruskistuu heti ja öljy savuaa. Liian kylmässä munkit kypsyvät hitaasti ja niihin imeytyy liikaa rasvaa.
Pane kerralla kiehumaan vain muutama munkki, sillä liian suuri määrä jäähdyttää rasvan.
Jos rasva alkaa palaa, pane heti kansi päälle. Vettä ei saa käyttää sammuttamiseen.
Kääntele munkkeja kypsymisen aikana, että ne ruskistuvat tasaisesti. Reikäkauha on hyvä työväline. Sen avulla liika rasva valuu takaisin pataan, kun munkit otetaan pois talouspaperin päälle valumaan.
Kierittele munkit lämpiminä Dansukker Siro erikoishienossa sokerissa.
Anna rasvan jäähtyä paistamisen jälkeen haaleaksi. Siivilöi se ja säilytä kylmässä. Samaa rasvaa voi käyttää 2–3 kertaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!