Nektariinipiirakka

Tällä ohjeella teet tuoreista hedelmistä helpon nektariinipiirakan tai persikkapiirakan vaikkapa jälkiruoaksi. Voit tehdä piiraan myös tuorejuustotäytteellä.

8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Pinnalle
4–5 tuoretta nektariinia tai persikkaa
3/4 dl Dansukker Hillosokeria

(200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
1/2–3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria)
 

Ohjeet

Mittaa rasva ja sokeri kulhoon. Riko joukkoon kananmuna. Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

Esipaista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia.

Halkaise nektariinit tai persikat ja poista siemenet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi. Asettele ne piirakan päälle ja ripottele pinnalle hillosokeria.

Mikäli haluat laittaa hedelmien alle tuorejuustotäytteen, sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä se torttulevyn päälle ja lado päälle nektariini- tai persikkalohkot. Ripottele pinnalle hillosokeri.

Paista 200 asteessa vielä noin 30 minuuttia.

Tarjoa kylmänä tai lämpimänä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.