Mustikkaunelma

20 annospalaa 1,5 tuntia
Tämä leivonnainen on oikea herkkujen herkku. Voit halutessasi korvata mustikat myös vadelmilla, mustaherukoilla tai puolukoilla.
Mustikkaunelma
Arvioi: (16kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 220 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 3 ½ dl vehnäjauhoja
    • 1 munankeltuainen
    • ½ luomusitruunan raastettu kuori

    Täyte

    • 300 g pakastemustikoita
    • ½ luomusitruunan mehu
    • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 4 munaa

    Pinnalle

    • Dansukker Tomusokeria

    Lämmitä uuni 175 asteeseen.

    Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita se muiden pohja-ainesten kanssa tasaiseksi taikinaksi.

    Vuoraa 24x30 cm leivontavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle. Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 10–13 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

    Painele sulatetut mustikat siivilän läpi ja ota mehu talteen. Sekoita sitruunamehun kanssa.

    Mittaa sokeri ja jauhot toiseen kulhoon. Vatkaa munat joukkoon sähkövatkaimella. Lisää lopuksi mustikkamehu ja vatkaa seos tasaiseksi.

    Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.

    Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker