Ainekset
Pohja
220 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 munankeltuainen
½ luomusitruunan raastettu kuori
Täyte
300 g pakastemustikoita
½ luomusitruunan mehu
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
4 munaa
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita se muiden pohja-ainesten kanssa tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa 24x30 cm leivontavuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle. Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 10–13 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Painele sulatetut mustikat siivilän läpi ja ota mehu talteen. Sekoita sitruunamehun kanssa.
Mittaa sokeri ja jauhot toiseen kulhoon. Vatkaa munat joukkoon sähkövatkaimella. Lisää lopuksi mustikkamehu ja vatkaa seos tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!