Mustikkapulla

10–12 kpl 1½ tuntia
Suomalainen mustikkapulla on kansallisherkku, jonka voit leipoa tuoreista tai pakastemustikoista.
Mustikkapulla
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g tuoretta tai 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 muna
  • 1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täyte

  • mustikoita
  • Dansukker Hillosokeria

Voiteluun

  • kananmuna

Tee peruspullataikina, anna kohota hyvin. Pyörittele taikina pulliksi, anna kohota noin 15 minuuttia.

Paina lasilla syvennys mustikoille. Voitele reunat kananmunalla, laita kuoppiin noin 1,5 rkl mustikoita ja ripottele päälle hillosokeria.

Kohota hetki ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Mustikkapulla voitti Kansallisherkku-reseptikilpailumme kesällä 2016. Tämän voittoisan reseptin lähetti Mira Jyväskylästä.