Mustikkapiiras-Cookies

Kokeile uutta tapaa herkutella: yhdistä kesän mustikkapiirakka ja cookiekeksi.

16 kpl

PT1H

1 tunti 20 minuuttia

Arviot (2 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl suolaa
250 g huoneenlämpöistä voita
(3 rkl jääkylmää vettä)

Täyte
200 g mustikoita
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
puolikkaan luomusitruunan kuori ja mehu

Pinnalle
1 muna
Dansukker Ruokokidesokeria

Ohjeet

Yhdistä vehnäjauhot, sokerit ja suola kulhossa. Lisää voi ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää tarvittaessa vesi nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa noin tunti.

Valmista sillä välin täyte. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

Kaulitse taikinapalat samankokoisiksi levyiksi. Levitä ohut kerros mustikkasosetta toisen levyn päälle. Viipaloi toinen levy ohuiksi suikaleiksi ja asettele mustikkasoseen päälle. Ota muotilla tai leikkaa suorakaiteen tai ympyrän mallisia pieniä tai juomalasin kokoisia isompia piirakkakeksejä.

Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle ruokokidesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa 10–14 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?