Mustikkapiiras-Cookies

16 kpl 1 tunti 20 minuuttia
Kokeile uutta tapaa herkutella: yhdistä kesän mustikkapiirakka ja cookiekeksi.
Mustikkapiiras-Cookies
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa
  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • (3 rkl jääkylmää vettä)

Täyte

  • 200 g mustikoita
  • 1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 1 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
  • puolikkaan luomusitruunan kuori ja mehu

Pinnalle

  • 1 muna
  • Dansukker Ruokokidesokeria

Yhdistä vehnäjauhot, sokerit ja suola kulhossa. Lisää voi ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää tarvittaessa vesi nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan ja peitä kelmulla. Anna levätä jääkaapissa noin tunti.

Valmista sillä välin täyte. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

Kaulitse taikinapalat samankokoisiksi levyiksi. Levitä ohut kerros mustikkasosetta toisen levyn päälle. Viipaloi toinen levy ohuiksi suikaleiksi ja asettele mustikkasoseen päälle. Ota muotilla tai leikkaa suorakaiteen tai ympyrän mallisia pieniä tai juomalasin kokoisia isompia piirakkakeksejä.

Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle ruokokidesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa 10–14 minuuttia.

Reseptin on laatinut

Dansukker