Mustikkacrumble ja vaniljajäätelö

Itse tehty vaniljajäätelö kruunaa tämän herkullisen rapean mustikkapaistoksen.

4 annosta

6 tuntia

Arviot (44 kpl)

Ainekset

Vaniljajäätelö
4 keltuaista
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Vuokien pohjalle
6 dl mustikoita
3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Crumble
100 g kylmää voita kuutioina
¼–½ tl jauhettua kardemummaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl kaurahiutaleita
¾ dl vehnäjauhoja 

Ohjeet

Vatkaa yhteen keltuaiset ja sokeri. Kiehauta maito, kerma, halkaistu ja raaputettu vaniljatanko sekä glukoosisiirappi. Vatkaa keltuaisseos joukkoon. Siivilöi. Anna jäähtyä. Pane massa jäätelökoneeseen tai jäädytä pakastimessa vähintään 5 tuntia, sekoita silloin tällöin. 

Jaa marjat uuninkestäviin annosvuokiin (halkaisija noin 12 cm) ja valuta siirappi marjojen päälle.

Mittaa crumblen aineet kulhoon. Nypi tai sekoita kunnes seos on murumaista. Levitä muruseos mustikoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes muru on kullanruskeaa. Jäähdytä hetki. Tarjoa itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa.

Resepti: Teemu Aura

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.