Mustikkacrumble ja vaniljajäätelö

4 annosta 6 tuntia
Itse tehty vaniljajäätelö kruunaa tämän herkullisen rapean mustikkapaistoksen.
Mustikkacrumble ja vaniljajäätelö
Arvioi: (20kpl)

Ainekset

    Vaniljajäätelö

    • 4 keltuaista
    • 1 dl Dansukker Taloussokeria
    • 1 1/2 dl maitoa
    • 2 dl kuohukermaa
    • 1 vaniljatanko
    • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

    Vuokien pohjalle

    • 6 dl mustikoita
    • 3 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

    Crumble

    • 100 g kylmää voita kuutioina
    • ¼–½ tl jauhettua kardemummaa
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 ½ dl kaurahiutaleita
    • ¾ dl vehnäjauhoja

    Vatkaa yhteen keltuaiset ja sokeri. Kiehauta maito, kerma, halkaistu ja raaputettu vaniljatanko sekä glukoosisiirappi. Vatkaa keltuaisseos joukkoon. Siivilöi. Anna jäähtyä. Pane massa jäätelökoneeseen tai jäädytä pakastimessa vähintään 5 tuntia, sekoita silloin tällöin. 

    Jaa marjat uuninkestäviin annosvuokiin (halkaisija noin 12 cm) ja valuta siirappi marjojen päälle.

    Mittaa crumblen aineet kulhoon. Nypi tai sekoita kunnes seos on murumaista. Levitä muruseos mustikoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes muru on kullanruskeaa. Jäähdytä hetki. Tarjoa itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa.

    Resepti: Teemu Aura