Mustikka-valkosuklaamuffinit

Herkkumuffinit mustikasta ja valkosuklaasta! Kokeile myös vadelmia. Koristele halutessasi kermavaahdolla.

10–12 kpl

35 minuuttia

Arviot (773 kpl)

Ainekset

3 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
¾ dl kuohu- tai ruokakermaa
1 dl sulatettua voita tai öljyä
100 g valkosuklaata
2 dl (pakaste)mustikoita

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

Paloittele valkosuklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä työlaudalla. Kääntele se taikinaan mustikoiden kanssa.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Vinkki!
Koristele muffinit halutessasi kermavaahdolla ja tuoreilla mustikoilla tai pensasmustikoilla. Käytä kuitenkin taikinassa tavallisia mustikoita tuoreena tai pakasteena. 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.