Mustikka-orvokkihillo

noin 7 dl 15 minuuttia
Villiruokaravintoloitsija Ossi Palonevan hilloreseptissä Luomuhillosokeriin yhdistyvät mustikka ja luonnonorvokki (tai timjami).
Mustikka-orvokkihillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 500 g mustikkaa
  • 350 g Dansukker Luomuhillosokeria
  • 1 luomuappelsiinin kuori ja mehu
  • kourallinen keto-orvokkia (tai ½ punttia timjamia)
  • ½ dl valkoviinietikkaa

1. Perkaa mustikat. Pese/huuhtele appelsiini ja orvokit (timjami) huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa ja purista mehu. Hienonna orvokit.
3. Pane mustikat, appelsiinimehu ja luomuhillosokeri kattilaan. Kiehuta 5 minuuttia. Lisää orvokkisilppu ja appelsiinin kuoriraaste.
4. Ota kattila liedeltä ja sekoita etikka joukkoon. Jaa kuuma hillo kiehautettuihin pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöön keittiöpyyhkeeseen
käärittynä. Säilytä jääkaapissa.

Tarjoa esim. lettujen, tuorepuuron tai köyhien ritareiden kanssa.

Avattu purkki säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

 

Resepti: Ravintoloitsija Ossi Paloneva, Ravintola Villd