Ainekset
500 g mustikkaa
350 g Dansukker Luomuhillosokeria
1 luomuappelsiinin kuori ja mehu
kourallinen keto-orvokkia (tai ½ punttia timjamia)
½ dl valkoviinietikkaa
Ohjeet
1. Perkaa mustikat. Pese/huuhtele appelsiini ja orvokit (timjami) huolellisesti kylmällä vedellä.
2. Raasta appelsiinin keltainen kuoriosa ja purista mehu. Hienonna orvokit.
3. Pane mustikat, appelsiinimehu ja luomuhillosokeri kattilaan. Kiehuta 5 minuuttia. Lisää orvokkisilppu ja appelsiinin kuoriraaste.
4. Ota kattila liedeltä ja sekoita etikka joukkoon. Jaa kuuma hillo kiehautettuihin pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämpöön keittiöpyyhkeeseen
käärittynä. Säilytä jääkaapissa.
Tarjoa esim. lettujen, tuorepuuron tai köyhien ritareiden kanssa.
Avattu purkki säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.
Resepti: Ravintoloitsija Ossi Paloneva, Ravintola Villd
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?