Ainekset
Mustikkahillo
1 litra mustikoita
1 rkl sitruunanmehua
3 dl Dansukker Hillosokeria
(mausta kanelilla, kardemummalla tai vaniljalla)
Pohja & kansi
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 iso kananmuna
¾ dl mietoa oliiviöljyä
1 (luomu)sitruunan kuori raasteena
Lisäksi
noin 2 dl mustikkahilloa
1–2 rkl mantelilastuja
1 rkl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Tee mustikkahillo päivää ennen. Mittaa mustikat, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollisesti syntynyt vaahto pois hillon pinnalta esim. lusikalla. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä hilloa puolisen tuntia. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin, sulje hyvin. Säilytä viileässä.
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Riko kananmunan rakenne rikki ja lisää se jauhoseoksen keskelle, mittaa perään myös öljy ja sitruunankuoriraaste. Sekoita haarukalla sekaisin ja työstä käsin taikinaksi. Lisää tarvittaessa 1 rkl kylmää vettä, jos työstäminen on vaikeaa. Kääri taikina kelmuun ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Ota taikina jääkaapista ja laita siitä sivuun 1/3. Kaulitse loppu taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Nosta taikinalevy halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjalliseen piirakkavuokaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille (voit myös käyttää irtopohjallista kakkuvuokaa, jos sinulla ei ole piirakkavuokaa).
Levitä hillo tasaisesti piirakkapohjalle. Kaulitse loput taikinasta ja leikkaa pitkiksi siivuiksi 3 x 3. Nosta taikinasiivut piirakan päälle ristikkäin. Ripottele mantelilastut piirakan päälle. Nosta piirakka uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki. Nosta vuoasta ja koristele jäähtyneenä tomusokerilla. Voit nauttia piirakan sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.