Mustikka crostata – italialainen hillopiirakka

Annin Uunissa leipoi italialaisen hillopiirakan eli crostatan mustikasta! Tee itse ensin mustikkahillo – helposti Hillosokerilla.

PT1H30M
PT0M
Piirakat

1½ tuntia

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mustikkahillo

1 litra mustikoita
1 rkl sitruunanmehua
3 dl Dansukker Hillosokeria
(mausta kanelilla, kardemummalla tai vaniljalla)

Pohja & kansi

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 iso kananmuna
¾ dl mietoa oliiviöljyä
1 (luomu)sitruunan kuori raasteena

Lisäksi

noin 2 dl mustikkahilloa
1–2 rkl mantelilastuja
1 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Tee mustikkahillo päivää ennen. Mittaa mustikat, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori mahdollisesti syntynyt vaahto pois hillon pinnalta esim. lusikalla. Ota kattila liedeltä ja jäähdytä hilloa puolisen tuntia. Purkita hillo puhtaisiin purkkeihin, sulje hyvin. Säilytä viileässä.

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Riko kananmunan rakenne rikki ja lisää se jauhoseoksen keskelle, mittaa perään myös öljy ja sitruunankuoriraaste. Sekoita haarukalla sekaisin ja työstä käsin taikinaksi. Lisää tarvittaessa 1 rkl kylmää vettä, jos työstäminen on vaikeaa. Kääri taikina kelmuun ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Ota taikina jääkaapista ja laita siitä sivuun 1/3. Kaulitse loppu taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Nosta taikinalevy halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjalliseen piirakkavuokaan ja painele tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille (voit myös käyttää irtopohjallista kakkuvuokaa, jos sinulla ei ole piirakkavuokaa).

Levitä hillo tasaisesti piirakkapohjalle. Kaulitse loput taikinasta ja leikkaa pitkiksi siivuiksi 3 x 3. Nosta taikinasiivut piirakan päälle ristikkäin. Ripottele mantelilastut piirakan päälle. Nosta piirakka uuniin ja paista noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki. Nosta vuoasta ja koristele jäähtyneenä tomusokerilla. Voit nauttia piirakan sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

 

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?