Mustaherukkahyytelö Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla

Hillosokerin tai Hillo-marmeladisokerin käyttö lyhentää mehuhyytelön keittoaikaa.

15 minuuttia

Arviot (428 kpl)

Ainekset

1 litra puolikypsistä mustaherukoista keitettyä mehua
800–1000 g Dansukker Hillosokeria TAI
2 pkt (à 330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Mittaa mehu kattilaan ja sekoita siihen Hillosokeri tai Hillo-marmeladisokeri. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä hiljalleen silloin tällöin varovasti sekoittaen noin 10 minuuttia. Tee hyytelökoe*. Kuori vaahto. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä, avattuna kylmässä.

* Hyytelökoe: Ota ruokalusikallinen keitosta kylmälle lautaselle ja jäähdytä nopeasti jääkaapissa tai pakastimessa. Vedä lusikalla hyytelön keskelle vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi.

Huom!
Hillosokerin tai Hillo-marmeladisokerin käyttö hyytelön valmistamisessa lyhentää hyytelön keittoaikaa. Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla valmistettu herukkahyytelö ei ole aivan yhtä sileä ja kirkas kuin valmistettaessa hyytelö Taloussokerilla. Herukkahyytelö onnistuu paremmin keitetystä kuin höyrymehusta.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?