Mustaherukka-suklaatorttu

noin 12 annosta 1½ tuntia
Kääretorttupohjasta leivotaan helposti kerma-rahkalla, mustaherukoilla ja maitosuklaalla täytetty torttu.
Mustaherukka-suklaatorttu
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 1,5 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 dl perunajauhoja
    • 1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Kostutus

    • n. 1 1/2 dl mustaherukkamehua tai 1 1/2 dl maitoa ja 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 2 1/2 dl vispikermaa
    • 200 g maitorahkaa
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1/2–3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 dl mustaherukoita
    • 100–150 g maitosuklaata

    Pinnalle

    • mustaherukoita ja suklaarouhetta

    Vaahdota munat ja ruokokidesokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

    Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon maitorahka ja vaniljasokeri. Jaa seos kahteen osaan. Mausta toinen seos sokerilla, jauha joukkoon mustaherukat. Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sula suklaa toisen seoksen joukkoon.

    Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Siirrä toinen tarjoiluvadille. Kostuta mustaherukkamehulla tai vaniljamaidolla. Levitä pinnalle puolet mustaherukkatäytteestä ja puolet suklaatäytteestä. Nosta päälle kansiosa, kostuta ja levitä päälle kerrokset molempia vaahtoja. Koristele mustaherukoilla, herukkapensaan lehdillä ja suklaarouheella.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker