Muscovadolohi ja raikas fenkolisalaatti

Uunissa kypsennettävät lohipalat marinoidaan maustekastikkeella ja tarjotaan fenkolisalaatin kera.

4 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

noin 700 g lohen paksuinta osaa
ripaus suolaa

Maustekastike
1 dl soijakastiketta
4 rkl Dansukker Muscovadosokeria
pala tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl Mirin-riisiviiniä
1 rkl seesamiöljyä
2 tl maissitärkkelystä

Fenkolisalaatti
1 (300 g) fenkoli
½ kurkku
1 ruukku roomansalaattia
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
1 limetin mehu
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Ohjeet

1. Valmista ensin maustekastike. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä hieman.

2. Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa lohi viipaleiksi. Sivele pinnalle osa kastikkeesta ja anna lohipalojen marinoitua puolisen tuntia.

3. Valmista salaatti. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta ja varsiosat. Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi suikaleiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Suikaloi puhdistettu roomansalaatti. Sekoita kulhossa salaattiainekset. Mittaa kastikkeen ainekset esim. salaattishakeriin ja ravista sekaisin. Mausta salaatti kastikkeella.

4. Nosta lohipalat leivinpaperoidulle uunipellille. Mausta kevyesti suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

5. Valuta lämpimien lohipalojen päälle loppu maustekastikkeesta. Tarjoile raikkaan fenkolisalaatin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?