Muscovadolohi ja raikas fenkolisalaatti

Uunissa kypsennettävät lohipalat marinoidaan maustekastikkeella ja tarjotaan fenkolisalaatin kera.

4 annosta

1 tunti

Arviot (7 kpl)

Ainekset

noin 700 g lohen paksuinta osaa
ripaus suolaa

Maustekastike
1 dl soijakastiketta
4 rkl Dansukker Muscovadosokeria
pala tuoretta inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl Mirin-riisiviiniä
1 rkl seesamiöljyä
2 tl maissitärkkelystä

Fenkolisalaatti
1 (300 g) fenkoli
½ kurkku
1 ruukku roomansalaattia
2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
1 limetin mehu
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Ohjeet

1. Valmista ensin maustekastike. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä hieman.

2. Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa lohi viipaleiksi. Sivele pinnalle osa kastikkeesta ja anna lohipalojen marinoitua puolisen tuntia.

3. Valmista salaatti. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta ja varsiosat. Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi suikaleiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Suikaloi puhdistettu roomansalaatti. Sekoita kulhossa salaattiainekset. Mittaa kastikkeen ainekset esim. salaattishakeriin ja ravista sekaisin. Mausta salaatti kastikkeella.

4. Nosta lohipalat leivinpaperoidulle uunipellille. Mausta kevyesti suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

5. Valuta lämpimien lohipalojen päälle loppu maustekastikkeesta. Tarjoile raikkaan fenkolisalaatin kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.