Muscovadolohi ja raikas fenkolisalaatti - Dansukker

Muscovadolohi ja raikas fenkolisalaatti

4 annosta 1 tunti
Uunissa kypsennettävät lohipalat marinoidaan maustekastikkeella ja tarjotaan fenkolisalaatin kera.
Muscovadolohi ja raikas fenkolisalaatti
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • noin 700 g lohen paksuinta osaa
  • ripaus suolaa

Maustekastike

  • 1 dl soijakastiketta
  • 4 rkl Dansukker Muscovadosokeria
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl Mirin-riisiviiniä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 tl maissitärkkelystä

Fenkolisalaatti

  • 1 (300 g) fenkoli
  • ½ kurkku
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

1. Valmista ensin maustekastike. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Jäähdytä hieman.

2. Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa lohi viipaleiksi. Sivele pinnalle osa kastikkeesta ja anna lohipalojen marinoitua puolisen tuntia.

3. Valmista salaatti. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta ja varsiosat. Leikkaa fenkoli ohuen ohuiksi suikaleiksi. Halkaise ja viipaloi kurkku. Suikaloi puhdistettu roomansalaatti. Sekoita kulhossa salaattiainekset. Mittaa kastikkeen ainekset esim. salaattishakeriin ja ravista sekaisin. Mausta salaatti kastikkeella.

4. Nosta lohipalat leivinpaperoidulle uunipellille. Mausta kevyesti suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

5. Valuta lämpimien lohipalojen päälle loppu maustekastikkeesta. Tarjoile raikkaan fenkolisalaatin kera.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;