Muscovado-vanilja-cupcakes

Tumma Muscovado ruokosokeri ja vaniljakerma antavat mehevän maun kuppikakkutaikinalle.

n. 10 kpl

PT40M

40 minuuttia

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita
1 ¼ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 iso kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
1,5 dl kermaa
2 vaniljatankoa

Kuorrute
100 g voita
100 g Dansukker Tomusokeria
100 g tuorejuustoa

pastaväriä

Ohjeet

1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna.
2. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitsellä siemenet kerman sekaan.
4. Lisää jauhoseos voiseokseen vuorotellen vaniljakerman kanssa.
5. Annostele taikinaa lusikalla kuppikakkuvuokiin tai voidellulle (mini)muffinipellille.
6. Paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
7. Vaahdota kuorrutteen voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja väri ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki!
Muscovadosokeri ei vaahtoudu aivan tavallisen sokerin tapaan, jonka vuoksi taikinaan on lisätty ruokasoodaa.
Vinkki!
Mausta kuorrute halutessasi Dansukker Vaniljasokerilla (2–3 tl).
 

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?