Muscovado-vanilja-cupcakes

Tumma Muscovado ruokosokeri ja vaniljakerma antavat mehevän maun kuppikakkutaikinalle.

n. 10 kpl

40 minuuttia

Arviot (8 kpl)

Ainekset

100 g voita
1 ¼ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 iso kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
1,5 dl kermaa
2 vaniljatankoa

Kuorrute
100 g voita
100 g Dansukker Tomusokeria
100 g tuorejuustoa

pastaväriä

Ohjeet

1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna.
2. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitsellä siemenet kerman sekaan.
4. Lisää jauhoseos voiseokseen vuorotellen vaniljakerman kanssa.
5. Annostele taikinaa lusikalla kuppikakkuvuokiin tai voidellulle (mini)muffinipellille.
6. Paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
7. Vaahdota kuorrutteen voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja väri ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki!
Muscovadosokeri ei vaahtoudu aivan tavallisen sokerin tapaan, jonka vuoksi taikinaan on lisätty ruokasoodaa.
Vinkki!
Mausta kuorrute halutessasi Dansukker Vaniljasokerilla (2–3 tl).
 

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.