Ainekset
100 g voita
1 ¼ dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 iso kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
1,5 dl kermaa
2 vaniljatankoa
Kuorrute
100 g voita
100 g Dansukker Tomusokeria
100 g tuorejuustoa
pastaväriä
Ohjeet
1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna.
2. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitsellä siemenet kerman sekaan.
4. Lisää jauhoseos voiseokseen vuorotellen vaniljakerman kanssa.
5. Annostele taikinaa lusikalla kuppikakkuvuokiin tai voidellulle (mini)muffinipellille.
6. Paista 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
7. Vaahdota kuorrutteen voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto ja väri ja sekoita tasaiseksi.
Vinkki!
Muscovadosokeri ei vaahtoudu aivan tavallisen sokerin tapaan, jonka vuoksi taikinaan on lisätty ruokasoodaa.
Vinkki!
Mausta kuorrute halutessasi Dansukker Vaniljasokerilla (2–3 tl).
Pieni Sokeritehdas -resepti
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?